Ovako izgleda novi put do crnogorskog primorja (VIDEO)

U periodu od 2001. do 2012. godine izvršena je njegova rekonstrukcija koja je podrazumevala izgradnju traka za sporu vožnju na ukupno devet lokaliteta

U jeku turističke sezone, putem Podgorica-Cetinje-Budva svakodnevno prođe više od 9.000 automobila. Put je rekonstruisan i uz pomoću treće trake bezbedan. Svi koji su se, ovih dana, njime vozili uvideli su da su višemesečni radovi pri kraju i da jedna od najprometnijih saobraćajnica u Crnoj Gori izgleda besprekorno.

Ipak, iako je većina puta proširena na tri trake i omogućava vozaču bezbednu vožnju, u poslednje vreme svedoci smo mnogih udesa na ovom delu, stoga ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković upozorava sve vozače na oprez i apeluje na organe reda da pojačaju kontrole.

On ističe da ovaj put treba da omogući da građani bezbedno putuju, a ne da bude poligon tragedija i nesreća.

- Apelujem i molim, svedoci smo reli trka i isprobavanje snage automobila kao i nesreća. Apelujem i na organe reda, posebno saobraćajnu policiju, da povećanim prisustvom sankcionišu i da prevetivno delujemo da ne dođe do nesreća - poručio je ministar.

On tvrdi da je država uložila ogromna sredstva i dodaje da su ovu saobraćajnicu doveli do nivoa da može bezbedno da se putuje.

- Znamo da je to bilo usko grlo posebno u turističkoj sezoni, ali sad može bezbedno i lepo da se putuje na toj saobraćajnici - rekao je Nurković.

On je naglasio da deonica nije još zvanično otvorena te da je na ovom putu koji je dug 60 kilometara, izgrađeno oko 32 km trećih traka, piše cdm.me.

- Sledeće godine planiramo da nastavimo rekonstrukciju, a to je izgradnja bulevara od raskrsnice gde su semafori ka Cetinju i Nikšiću. Ovo će biti zajednički projekat sa opštinom Podgorica, gde će Ministarstvo saobraćaja, odnosno Direkcija za saobraćaj uložiti oko 6,6 miliona. Ceo projekat je vreda oko 10 miliona - dodao je ministar.

Put Podgorica – Cetinje – Budva dužine je 60 km, a od 1983. godine je u ekspolataciji.

U periodu od 2001. do 2012. godine izvršena je njegova rekonstrukcija koja je podrazumevala izgradnju traka za sporu vožnju na ukupno devet lokaliteta.

Direkcija za saobraćaj je 2015. godine počela sa realizacijom projekta rekonstrukcije preostalih delova puta.

Nedovršeno je još 1,7 km na deonici od Brajića do Lapčića, čiji je rok završetka do kraja novembra, kao i 1,8 km dionice Košljun -Zavala koja nije završena zbog nerešenih imovinskih odnosa, piše cdm.me.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Preporuka za čitanje

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji