Iskrivio je svoju felnu na Ferariju i dobio odštetu veću od 10 000 eura!

Britanac Scott Nicholas iz Peterborougha uspeo je ostvariti pravdu nakon što je svojim Ferrarijem 458 tresnuo u rupu na putu.

Pritom je superautomobil pretrpio pozamašnu štetu, no sudu u Engleskoj trebalo je nekoliko mjeseci da donese presudu. Ipak, Scott može početi slaviti budući da će dobiti odštetu u iznosu od oko 10.000 funti.

Sve se dogodilo u maju prošle godine kada se Scott vozio u Ferrariju 458 Spider i naletio na rupu, što je rezultiralo otvaranjem zračnog jastuka i oštećenjem aluminijske felge na prednjem desnom točku.

Na skupom automobilu izmjena zračnog jastuka košta 6.000 funti, a dodatni troškovi čak 3.000 funti, odnosno više od 22.000 KM. Dodatno se plaćala i geometrija točkova nakon udarca. Na sve dijelove i zamjenu vozač je morao čekati čak tri mjeseca, a štetu je platio svojim novcem. Odmah po incidentu krenuo je u pravnu borbu koju je sada i službeno dobio.

Prema njegovoj izjavi za Mail Online, borba nije bila nimalo lahka, a na sudu su čak htjeli objasniti da superautomobil nema šta tražiti na putu.

Scott ističe kako ovo nije napravio zbog novca, već zbog principa jer smatra da ako godišnje izdvaja 800 funti za održavanje cesta one moraju biti uređene i bez ovakvih rupa. Dobivene novce donirat će u humanitarne svrhe.

Zanimljivo bi bilo kakvu bi vozač odštetu dobio kada bi se sa Ferrarijem provozao po balkanskim putevima

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Preporuka za čitanje

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji