Da li biste se usudili da se provozate: Top 5 najopasnijih puteva na svetu

Jungaš put, dužine je 56 kilometara a skoro svake godine ovde pogine oko 200 do 300 ljudi. Na ovom putu čak postoje obeležena mesta sa kojih su autobusi i automobili padali u provaliju

Da li ste ikada imali prilike da se provozate nekim od najopasnijih puteva na svetu? Ovaj put ne mislimo na adrenalinsku vožnju već vožnju po jako nepristupačnom terenu koji čak može da bude opasan po život, piše Newsweek.rs U narednim redovima pročitajte koji su to najopasniji putevi na svetu.

1. ATLANTIK PUT, NORVEŠKA

Atlantik put u Romsdelu u Norveškoj prolazi preko norveškog mora. Spada u top pet opasnih puteva jer je u potpunosti nezaštićen od talasa koji udaraju direktno na put i koji su najčešći uzrok mnogih saobraćajnih nesreća. Ovaj put je izgrađen 1983. godine Samo tokom gradnje, ovo područje je bilo pogođeno sa čak 12 jakih oluja.

2. JUNGAŠ PUT, BOLIVIJA 

Jungaš put, poznatiji kao put sudbine ili put smrti, 1995. godine je zvanično proglašen kao "najopasniji put na svetu". Dužine je 56 kilometara a skoro svake godine ovde pogine oko 200 do 300 ljudi. Na ovom putu čak postoje obeležena mesta sa kojih su atobusi i automobili padali u provaliju.

3. VITIM MOST, SIBIR 

Ovaj stari železnički most preko reke Vitim u Sibiru, dužine je oko 570 metara i nalazi se na samo 50 metara iznad vode. Most je toliko uzak da jedva jedan automobil stane na njegovu površinu. Smatra se jednim od najopasnijih jer na mostu ne postoji ograda a s obzirom na temperature u Sibiru, na njemu takođe uvek ima dosta leda.

4. PUT OD ŠAJARI DO IŠTARIJA U INDIJI 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Preporuka za čitanje

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji