Ne postoji ništa jače ni skuplje plovilo na moru od ovog čuda! MORSKA ZVER OPET NA JADRANU: Najbrža jahta na svetu ukotvljena kod Šibenika!

Ko u njoj trenutno uživa na hrvatskom moru za sada nije poznato, s obzirom da konstrukcija jahte omogućuje maksimalnu privatnost osobama koje borave na njoj.

Najbrža jahta na svetu "veli pauer" 118 (Wally power 118) već neko vreme privlači poglede znatiželjnih turista na Hrvatskom primorju, a posle Hvara, primećene je i u Skradinu nedaleko od Šibenika.

Jahta je duga 36 metara, a postiže brzinu od čak 110 kilometara na sat što je čini jednom od najbržih jahti koje su ikada sagrađene. Pri punoj brzini potrošnja goriva penje se i do vrtoglavih 3.500 litara. Cena jahte kreće se od 22 do 33 miliona dolara, zavisno od vrste motora koji ima.

Unutrašnjost ove morske zveri odiše pravim luksuzom. Na brodu se nalaze tri odvojena otvorena prostora: salon za goste, trpezarija i navigacijski kokpit.

Iz salona se pruža panoramski pogled nakon što se podigne staklo iz prednjeg dela broda, a staklene stene ujedno služe i kao zaštita od vetra.

Kabine se sastoje od velikih kreveta, bočnih ormara i kupaonice. U kuhinji se nalaze dva stola za četiri osobe koja se mogu mehanički spustiti na pramac broda.

Jahta je opremljena i sa šest plazma televizora, a ko u njoj trenutno uživa na hrvatskom moru za sada nije poznato, s obzirom da konstrukcija jahte omogućuje maksimalnu privatnost osobama koje borave na njoj.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Preporuka za čitanje

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji