NE, OVO NIJE NJUZ NET! RUSKI I FRANCUSKI MEDIJI PIŠU O MILOŠU BOJANIĆU: Pogledajte zbog čega sada ceo svet zna za srpskog pevača! (VIDEO)

Plavi "pakard" Josipa Broza Tita podmladjen je skoro 40 godina od smrti jugoslovenskog predsednika, velikog zaljubljenika u luksuzne automobile.

"Ova, rekao bih: lepotica, jeste 'pakard' iz 1948", rekao je Miloš Bojanić, zvezda narodne muzike i podjednako strastven prema automobilima, piše AFP.

Od hiljada automobila tog američkog proizvođača luksuznih modela, po njegovim rečima, u svetu je opstalo svega tridesetak, a jedan je bio poklonjen Titu.

Taj "pakard" je bio u Makedoniji, gde ga je Tito koristio kada bi došao. Potom ga je kupio jedan žitelj Srbije i iznajmljivao ga za venčanja.

"Ko zna zašto, on je uklonio sve originalne delove i savio motor i menjač 'mercedesa' ", kao i ruske delova, rekao je Miloš Bojanić (67).

Tako je, kada je taj automobil kupio i poverio mu na renoviranje jedan od njegovih prijatelja,

" 'Pakard' bio samo šasija i karoserija, bez prozora, samo su rad-kapne i točkovi bili originalni", rekao je Bojanić.

Trebalo mu je tri godine da nađe delove i završi posao.

"Vratio sam ga u gotovo savršeno stanje", kaže on ispred svoje kuće u predgrađu Novog Sada.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Preporuka za čitanje

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji