ZVER ZA RUSKE TAJKUNE: Volga GAZ 5000 čeka odluku o serijskoj proizvodnji!

Gledajući spreda prva pomisao koja dolazi: Novi "lamborgini", ili član italijanske škole. Ovo će, međutim, biti novo prevozno sredstvo ruskih tajkuna: Ovo je razvojni koncept, pod imenom "volga GAZ 5000 GL"! Novi model je opremljen sa snažnim "Volginim" motorom od 3,2 litara sa 296 konjskih snaga. Opremljen je poznatim šestostepenim sportskim menjačem. Performanse o ubrzanju i maksimalnoj brzini zasad nisu poznate.

Rusi su razvoj modernog domaćeg automobila sakrili od javnosti, ali je procureo podatak da se očekuje skori početak serijske proizvodnje. Nije, međutim, poznato koliko će se serijska verzija razlikovati od prototipa na fotografijama.Zasad je poznato da su dizajneri odradili svoje, ali se čeka konačna odluka.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Preporuka za čitanje

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji