U KOTORU NE SLUŠAJU NI DON BRANA: Klanovi nastavili krvoproliće uprkos naredbi Mićunovića!

Mićunović, koji više od 20 godina bukvalno kontroliše sve crnogorske kriminalne grupe, prvi put je doživeo da se njegova reč ne poštuje.

Brano Mićunović, kum crnogorskog podzemlja, pokušao je da smiri sukob između škaljarskog i kavačkog klana u kome su do sada ubijena devetorica i ranjena četvorica kriminalaca, ali po prvi put, nije uspeo, objavio je "Blic".

Mićunović, koji više od 20 godina bukvalno kontroliše sve crnogorske kriminalne grupe, prvi put je doživeo da se njegova reč ne poštuje.

- Mićunovića su do sada slušali svi, čak i kriminalci mnogo jačeg kalibra nego što su vođe ova dva suprostavljena kotorska klana. Njegova reč je godinama bila poslednja. On je kriminalcima davao slobodu, ali kada je dolazilo do eskalacije sukoba između suprostavljenih grupa Mićunović se svaki put umešao. Kada se onumeša, znalo se šta se dešava. Rat je morao da prestane, a Mićunović se mešao samo kada su sukobi dolazili na taj nivo da mogu da ugroze sigurnost ostalih kriminalnih ekipa. Zato je reagovao i sada. Sukob škaljarskog i kavačkog klana iz Kotora se preneo u Srbiju, u Beograd i Novi Sad. Tragovi krvi i kokaina su na sve strane kaže izvor upućen u istrage ubistava koja su potpisana hicima ove dve kotorske grupe.

Mićunovićeva reč, međutim, ovog puta nema stari, neprikosnoveni autoritet.

- Razgovarao je sa obe strane, ali su ovo neki novi momci, koji nemaju respekt koji je Mićunović očekivao. Posebno je arogantan bio vođa škaljarskog klana Jovica Jovan Vukotić, koji je pod zaštitom Luke Bojovića i njegovog prvog saradnika Filipa Koraća, koji su i sada najmoćniji u srpskom podzemlju. Ni druga, kavačka strana nije pokazala spremnost da prekine rat, pogotovo sada nakon što je pucano na njihovog vođu, Slobodana Kašćelana u Novom Sadu. Oni spremaju osvetu za njegovo ranjavanje i tu niko, pa ni Mićunović ne mogu ništa - kaže naš izvor.

Obe grupe su zbog rata pod stalnom prismotrom crnogorske policije. Većina njih je i na spisku srpske policije, kao osobe kojima je zabranjen ulazak u Srbiju. Škaljarska grupa se, prema podacima policije, kao glavnim poslom bavi krijumčarenjem kokaina i skanka, zbog čega se Vukotić našao u centru vatrenih obračuna.

Interesantno je da je zbog toga unajmio privatno obezbeđenje, koje uglavnom čine državljani Srbije, bivši pripadnici vojnih i paravojnih formacija. Kašćelan, vođa suparničke ekipe, sredinom juna je iz Crne Gore došao u Novi Sad, gde je samo nekoliko dana kasnije ranjen u klasičnoj sačekuši. U pucnjavi je ranjen i njegov telohranitelj, a crnogorsko specijalno tužilaštvo je nedavno protiv njih pokrenulo akciju u kojoj su devetorica članova grupe uhapšeni, a za Kašćelanom i još šestoricom, koji su u bekstvu, raspisan nalog za hapšenje.

Osumnjičeni su za davanje mita, zelenašenje, trgovinu drogom, nošenje oružja.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji