JEZIVO Matija je zapalio najboljeg prijatelja Milana, a uzrok tome je ono što većina radi svakog dana! Pazite da se i vama ne desi nešto slično!

Muškarac je u vinogradu u Zagrebu zapalio svog prijatelja, a nakon što ga je ugasio, zajedno su popili špricer. Bizarna je to priča koju su dvojica aktera ispričali za emisiju "Provjereno"

Bili su jako pijani, možda najpijaniji u životu, govore Milan Sušić Mićo i Matija Karas Matko. Obojica imaju 62 godine, jedan je u penziji, drugi živi od socijalne pomoći. Žive u Zagrebu, u Gornjoj Dubravi, na vrhu brežuljka okruženog vinogradima.

Matija je Milana polio benzinom i zapalio. Kako je do toga došlo, ni jedan ni drugi nemaju pojma. Tvrde da se nisu svađali, nikada se ne svađaju.

- Nije to svađa, nego je to takav pijanski razgovor. Razumeš? - objašnjava Matija Karas.

Dvojica prijatelja se druže i opijaju već 15 godina. Toliko se opijaju da zapravo ne mogu da ispričaju kako je došto do toga da jedan zapali ovog drugog, jer kako su ispričali, imaju alkoholnu amneziju. Znaju samo poneke detalje. Naime, Matija je Milana odmah ugasio. Nakon što ga je zapalio, gasio ga je jaknama i vodom. A onda su zajedno popili špricer.

- Onda sam mu dao jaknu pa onu plastičnu stolicu, pa smo popili špricer - priča Matija.

Milan je pokušao da ode kući, ali, govori Matija, na putu do kuće uvek završi u grmlju. Matija je Milana dignuo iz grmlja i odveo kući. Nije primetio koliko je Milan povređen, ali još neverovatnije je to što ni Milan to nije osećao.

Milan, kad se napije, zna često da pozove Hitnu pomoć, pa oni više ne žele da dolaze. Na kraju je komšinica pozvala Hitnu pomoć, ali putem posrednika, Milanove mame.

- Ne znam kako je on u kontakt došao sa svojom mamom. Mama mu je u domu - kaže Matija.

Matija je završio u zatvoru, a Milan u bolnici. Tamo je proveo devet meseci i pre nekoliko dana je pušten na slobodu jer mu je nepravosnažno izrečena kazna zatvora od tri godine za pokušaj ubistva.

Matiji su se na teret stavljale teške telesne povrede. Nakon Milanova iskaza u DORH-u, državni tužilac preinačio je optužnicu u pokušaj ubistva. Na sudu je ipak Milan rekao kako Matiju ne tereti ni za šta, jer je alkohol kriv.

Nisu se videli devet meseci. Iako sudija nije stavila zabranu prilaska, policija je ipak zabranila Matiji i Milanu druženje. Ali sad se ponovno druže, odnosno u njihovom slučaju - piju zajedno. Milan je Matiji sve oprostio.

- Jer znam da on to nije hteo. On to nije hteo. To je bio trenutak nekakav, on to nije hteo - govori Milan.

Govore, i jedan i drugi su bili pijane budale, pa su, realno, obojica krivi.

Taj nesrećni događaj, kako ga nazivaju, i jednog i drugog je naterao na promene.

- Nema druge, ako ne mogu sam ima ko će pomoći - kaže Matija. Pomažu jedan drugom međusobno, sve rade zajedno. Matija budi Milana ujutro. Znaju sve jedan o drugom i kad su pijani i kad su trezni, pa se čak i šale na sopstveni račun.

Oboje se nadaju da će viši sud ublažiti kaznu Matiji jer još mu je ostalo da odsluži još zatvorske kazne. Milan govori kako će potpisati što god treba samo da se to dogodi, jer krivo je vino.

- Poruka za druge je da budu umereni u alkoholu jer alkohol šteti, psihički i fizički - poručuju dvojica prijatelja. Sad se druže na otvorenom, samo uz pokoji špricer, da im policija ne bi prigovarala.

Pogledajte neverovatnu priču:

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Preporuka za čitanje

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji