HAOS U BANJALUCI: Dodikovi SPECIJALCI napali građane. Više lica uhapšeno, među njima Davor Dragičević! (VIDEO)

Pripadnici Specijalne policije stigli su na Trg krajine gdje su upozorili građane da se raziđu jer je vrijeme za održavanje protesnog skupa isteklo. Koristili su i suzavac, a Davor je,prema nezvaničnim informacijama, ponovo večeras uhapšen. Među uhapšenim je i Danijela Ratešić Došen, koja je od početka uz Davidove roditelje, Davora i Suzanu. Oglasila se i policija nešto posle 24 časa, potvrđujući da su uhapsili više lica i da, kako tvrde, Davor nije uhapšen.

Prema nezvaničnim informacijama, jedna grupa građana ostala je zatvorena u kafiću kod Trga Krajine. 

Policija je sa Trga Krajine udaljila i novinare.

S Trga Krajine uklonjeno je i "Davidovo srce", koje su prije skupa "Pravda za Davida" postavili Davidovi roditelji i članovi grupe "Pravda za Davida".

Povodom dešavanja u Banjaluci, oglasila se banjalučka policijska uprava saopštenjem u kome su potvrdili da su uhapsili više lica, navodeći da davor Dragičević nije uhapšen.

"Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, večeras su lišili slobode više lica zbog činjenja prekršaja po Zakonu o javnom redu i miru, Zakonu o javnom okupljanju i Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, a postoje osnovi sumnja da su izvršena i određena krivična djela", kaže se u saopštenju i dodaje da "organizator javnog skupa se nije pridržavao obaveza propisanih Zakonom o javnom okupljanju RS, te prijavljeni javni skup nije održao u skladu sa prijavom, na Trgu Кrajine, u vremenu od 18,00-20,00 časova, već u pokretu".

"Organizator skupa nije ispoštovao zakonom predviđene obaveze već je sa ostalim učesnicima krenuo u protestnu šetnju gradom, pri čemu je na više lokacija od strane učesnika javnog okupljanja izvršeno više prekršaja, a postoje osnovi sumnje da su izvršena i određena krivična djela", kaže se u saopštenju.

Dalje se navodi da su učesnici skupa prekinuli i prethodno zakazan koncert estradnog umjetnika Harisa Džinovića, na parking prostoru „Кraša“, na način što su galamom, vikom, vrijeđanjem te oštećenjem bine i postavljene opreme, onemogućili izvođenje predviđenog programa.

Policijski službenici rade na pronalasku i lišenju slobode i drugih lica koja su učestvovala u izvršenju prekršaja i krivičnih djela, saopšteno je iz PU Banjaluka.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Preporuka za čitanje

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji