MATURSKA FOTKA ZA OTKAZ: Profesorka Medicinske golu nogu podigla uvis i ćao đaci

Profesorka podgoričke Medicinske škole Verica Dabanović dobila je otkaz zato što je na maturskoj večeri uvis podigla obnaženu nogu.

Direktor škole Branimir Kostić kazao je da je profesorka dobila otkaz, jer je “snimljena fotografija u neprimerenoj pozi za prosvetne radnike”. On smatra da “neprimerena poza nastavnika”  predstavlja “negativan primer učenicima” i da je “nanela štetu ugledu Medicinske škole”.

Kostić je rekao da je pokrenut disciplinski postupak, u skladu sa odredbama Zakona o radu i Opšteg kolektivnog ugovora: “Honorarnoj nastavnici farmaceutske grupe predmeta prestalo je radno angažovanje 20. maja”, kazao je juče Kostić, dodavši da je o tome obavestio Ministarstvo prosvete i da će se disciplinski postupak sprovesti i protiv profesora Radoša Malidžana.

Na fotografiji se vidi da je Dabanovićeva prebacila nogu preko ramena kolege Malidžana, koji čuči. Pored njih dvoje, na fotografiji su i maturanti. Dabanovićeva je u Medicinskoj radila od devedesetih godina prošlog veka.

Učenici škole, ali i Sindikat, pozvali su upravu da profesorku vrati na posao.

Predsednica Sidnikata Mileva Milovanović smatra da “crnogorska prosveta ima mnogo većih problema od jedne lepe obnažene noge”. Ona tvrdi da je Dabanovićeva “dobar čovek i pedagog”, da je deca obožavaju i da su tražili od uprave da je vrati na posao: “Ne opravdavam postupak koleginice, ali se zapravo radi o tome da je fotograf uhvatio momenat šale dok su se učenici i profesori nameštali za fotografisanje”.

Ona je ocenila da postupak svakako nije bio za ekspresan otkaz i da će to bitno uticati i na decu: “Školska godina se završava 12. juna, a koleginica ima časove i u trećem razredu... Ko će te ocene da zaključi?  Ko će da bude mentor maturantima koji su kod nje uzeli stručni ispit?”.

Predsednik podgoričkog Sindikata prosvete Slobodan Savović istakao je da će ta organizacija pokušati da pomogne Dabanovićevoj i Malidžanu i da sumnjaju da nije ispoštovana procedura prilikom otkaza.

Đaci traže da se profesorka vrati

Većina đaka komentarima je podržala profesorku i protestovala zbog otkaza. 

“Vratite ženu na posao ... ništa strašno... mnogo gore stvari i nemoralnije se dešavaju kad se ugase kamere”, glasi jedan. Učenici IV D odeljenja  fotografisali su sa transparentom: “Jedna je Vera. Volimo te. Vratite je!”. Mnogi smatraju da je profesorka veliki stručnjak, da nije uradila ništa loše, ali i da gore stvari prolaze nekažnjeno. Građani su komentarisali da potez profesorke jeste nepromišljen, ali da je bezazlen i da ne zaslužuje otkaz.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji