REPUBLIKA SRPSKA U NAJVEĆOJ OPASNOSTI DO SADA U Bosni nastaje nova država, opasnija od svih za koje znamo!

Zamenik predsedavajućeg Doma naroda parlamenta BiH Nikola Špirić smatra da se u BiH razvija koncept šerijatske države, koji nastoji da uništi sve demokratske tekovine od Dejtona do danas.

– Hoće li se situacija dalje zaoštravati, ne mogu prognozirati, ali mnogi analitičari upozoravaju da se taj koncept razvija – izjavio je Špirić.

On je istakao da se 25 godina nakon Dejtona došlo u situaciju da postoje ljude koji istovremeno obavljaju zakonodavnu i izvršnu vlast.

– To naprosto nije koncept koji BiH može da izdrži, bez obzira koliko se na tome insistiralo – napomenuo je Špirić. Kada je reč o formiranju vlasti na nivou BiH, Špirić naglašava da što se tiče SNSD to može biti učinjeno već sutra.

– Međutim, postoje dodatna uslovljavanja koja su nas i nakon 11 meseci posle izbora udaljili jedne od drugih – rekao je Špirić.

Prema njegovim rečima, stvara se privid o partnerstvu.

– Da smo partneri imali bismo konstituisanu vlast. SDA javno govori da smo partneri, a tajno podržava one koji su izgubili izbore pre 11 meseci. Ovde je veliki problem što se pokušava delegitimisati biračka volja građana Republike Srpske. Prema izbornom zakonu, BiH nije izborna jedinica, nego su entiteti izborne jedinice i za parlament BiH i za Predsedništvo BiH – napominje Špirić.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Preporuka za čitanje

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji