PEŠKIR DO PEŠKIRA, VIRUS DO KORONE: Kako izgleda socijalna distanca u krcatom Neumu (FOTO)

Neum nije na moru od juče, ali je tek odnedavno postao interesantan turistima iz regiona i Srbije. Mnogi zbog pandemije korone nemaju gde drugde, pa su počeli da otkrivaju čari ovog jedinog parčeta mora u Bosni. Problem je samo što je korona i dalje među nama i kako onda izgleda socijalna distanca u ovom mestašcetu na Jadaranu, krcatom turistima.

Dok većina ugostitelja na Jadranu ne zna šta će i kako će od jeseni, u Neumu trljaju ruke od prihoda. Rekalmiraju se i dalje kao “corona free” destinacija, a turisti samo pristižu.

Pitanje je imaju li gde.

Hoteli i svi smeštajni kapaciteti su uglavnom puni. Kako javljaju na RTV HB, ranijih godina 90 odsto gostiju hotela bilo je iz Slovenije, Francuske, Austirje i Malte. Ove godine to su uglavnom domaći turisti i oni iz regiona.

“U odnosu na sredinu iz koje dolazim, dosta manje se poštuju epidemiološke mere. Ne nose se maske, ne znam ni sam šta vam kažem”, kaže jedan od gostiju Neuma.

I brojne fotografije i snimci potvršuju da su plaže krcate i da preporučene distance skoro da nema. Kažu u Neumu da su betonske plaže i one na drugoj strani zaliva nešto praznije, ali da su one šljunkovite u centru grada neuporedivo popularnije, te otuda i tolika gužva. Tu se jasno vidi koliko su ljudi željni odmora i mora, ali ostaje pitanje koja je cena svega toga, kao i koliko će još Neum biti “corona free”.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji