ZAŠTO KASNI POŠTA U SRBIJI: Haos i rasulo, mnoštvo pošiljki kasni, a neke i ne stignu do svog odredišta. Ovako će biti i narednih dana!

Pošta u Srbiji se trenutno nalazi u blagom haosu. Posle prinudno ugušenog štrajka, zaposleni rade uz minimalno zalaganje, nezadovoljni zbog izdaje sindikata i njihovog dogovora sa predstavnicima Pošte Srbije. U prevodu, sindikat ih je izdao i sad treba ponovo da rade pod ne promenjenim uslovima.

Međutim, novogodišnji praznici i uvećanje kupovine preko interneta, napravio je haod i ludilo u poštama širom Srbije. Naime, poštari ne mogu da raspodele sve pakete koje su grašani Srbije kupovali, najviše od Kineza.Vrlo često se dešava da poštar dođe do odredišta bez paketa, jer nije mogao da ga ponese, i u sandučetu ostavi papirić sa preključerašnjim datumom, pa ispadne kao da je bio pre dva dana. 

Dakle, nemaju uslove da nose toliki broj paketa. Mnogi paketi se vraćaju, pa su građani Srbije besni zbog toga. Takođe, veliki broj kupovina preko interneta dovelo je do gućve i na carini Srbije, gde zaposleni moraju da otrvaraju svaki paket i provere šta ima u njemu. Ovo odnosi puno vremena, a građani su izrazili bes zbog otvaranja paketa i pakovanja u kutije pošta Srbije. Da li smeju da otvaraju i prepakivaju vaše pakete? "U slučaju da dođe do neke nezgode, građani imaju puno pravo da tuže carinu ili poštu", navodi priznati beogradski advokat Milan Subašić: "Niko ne sme bez vaše dozvole da otvori paket i morate biti prisutni na licu mesta, ukoliko do toga dođe".

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Preporuka za čitanje

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji