DEJAN JE GODINAMA PLAĆAO TV PRETPLATU: Sada se otvoreno pita zašto je ispao tolika budala? Njegovim komšijama su čak oprostili i dug od godinu dana za Infostan

Od kada je uvedeno plaćanje TV pretplate, bilo je poprečnih komentara na tu stavku za kućni budžet. Većina Srbije se protivila novom nametu koji su morali da daju za Radio Televiziju Srbije Godinama se pretilo onima koji ne plaćaju, poslate su čak i neke tužbe, ali od svega je ostalo mrtvo slovo na papiru. Tv pretplata je jedva dostizala 30% svoje naplate, a većina tužbi je padala na sudu ili su bile zastarele. 

Međutim, bilo je pojedinaca koji su ovu obavezu plaćali iz meseca u mesec, sasvim redovno. Oni su plaćali sve svoje račune sasvim redovno. Naravno, za to nisu dobili nikakvu nagradu. Jednog od takvih ljudi, koji su TV pretplatu plaćali nekoliko godina, predstavlja i Dejan koji je izneo svoju ispovest. Prenosimo je integralno kako smo je dobili na email, zbog njene autentičnosti:

"Naravno, država je uvela pravilo da se plaća TV pretplata. Ne sećam se koliko je tada iznosila, ali znam da sam plaćao svakog meseca, punih nekoliko godina, sve gok je na kraju nisu ukinuli, tj prebacili na račun za struju. Tu informaciju sam krio od svojih prijatelja, koji su se otvoreno hvalili da nikada u životu nisu platili pretplatu i da nemaju nameru to nikada da učine. Ponekad bih se smejao u pošti, dok sam čekao da platim TV pretplatu, i samo čekao trenutak kada će ih država naterati da plati sve zaostale svoje dugove. Šta se onda desilo?

Jedan prijatelj je dobio tužbu. Odmah je bilo: jesam ti rekao da se mora plaćati. Naravno, iskulirao je tužbu, više nikada nije uzeo plavu kovertu od poštara, a posle godinu dana je tužba zastarela. Posle čujem da i još jedan komšija nije plaćao godinu dana svoje račune za Infostan, pa mu je sud sve oprostio ukoliko krene redovno da plaća od tog trenutka. Ej, godinu dana ne plaćaš račune i ništa. Pa, meni bi izneli kauč sa sve klub stolom iz gajbe, za taj račun. 

Kasnije, račun TV pretplate je vezan za struju i svi su bili primorani da plaćaju taj mizeran iznos od 150 dinara koji se i ne primeti na toliko velikom računu za struju. A ono ranije, ko nije plati, puj pike ne važi. NIKO NIJE PLATIO, NITI ĆE PLATITI! Da li će država reći: evo vama koji ste plaćali, sve pare nazad. Naravno, to se nikada neće desiti. Ispali smo svi velike budale. 

Sada se postavlja pitanje, da li treba redovno plaćati račune? Jer iz iskustva mogu reći da sam ispao idiot. Odnosno, nisam ja ispao idiot, država me takvog napravila"

Za kraj ovog teksta samo da napomenemo kako ovim sistemom naplate TV pretplate putem računa za struju, taj namet su primorani da plate i osobe koje npr nemaju televizor u kući, a verujte da ima takvih osoba. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Preporuka za čitanje

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji