Taksista kolegi polomio nogu jer ga je snimao kako prima putnike preko reda na Aerodromu

Jedan taksista udario je drugog automobilom i polomio mu nogu ispred Aerodroma "Nikola Tesla", zbog sukoba oko primanja putnika preko reda, javila je Radio-televizija Srbije.

Dok je snimao kolegu kako neregularno prima putnika na parkingu kod aerodroma, taksistu Zlatana Zlatkoviæa je taj kolega udario kolima i polomio mu nogu, a potom proleteo kroz rampu i pobegao. Od tada pretnje ne prestaju, navodi RTS.- Problema imaju svi taksisti koji rade regularno - rekao je Zlatkoviæ.

Ispred zgrade aerodroma stoje komunalni policajci, ali samo 50 metara dalje na parkingu su taksisti koji ne čekaju u redu, piše RTS, navodeći da su pretnje oružjem, ozbiljne povrede, bahatost i verbalni obračuni gotovo svakodnevna pojava.

Srđan Ilić iz Komunalne policije rekao je za RTS da su oni nemoćni zato što taksisti koji primaju putnike preko reda tvrde da su im to rođaci. Taksisti navode da se sa aerodroma dnevno obavi 200 vožnji, od čega je pola neregularno.

Nije lako izračunati koliko država i grad zbog toga imaju štetu. U Ministarstvu saobraćaja kažu da je to pitanje za Gradsku inspekciju, a tamo tvrde da je nadležna Komunalna policija. Pripremljena je nova Odluka kojom će se kažnjavati taksisti na Aerodormu koji ne uzimaju vaučere, ali kada će biti usvojena još nije poznato. Kada smo pitali taksiste sa stanice za komentar, rekli su da ne smeju ništa javno da kažu, jer se plaše za svoju bezbednost. Ogrebana kola i izbušene gume ovde nisu retkost. Možda bi nova odluka mogla da reguliše i broj taksista, i pooštri kritijerijume za dobijanje i produženje taksi dozvole.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Preporuka za čitanje

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji