UŽAS NA ULICAMA BEOGRADA: Hors košta samo 500 dinara, mešaju ga sa pokvarenim lekovima i krečom!

- U heroin se meša bukvalno sve što možete da zamislite. Ubacuju lekove sa isteklim rokom, paracetamol, psihotike, kreč i sve to zarad veće količine. Jedna doza iznosi svega 500 dinara! - objasnio je Miodrag Atanasković, direktor centra koji zavisnicima od droge omogućava da se edukuju i zaštite od bolesti

U današnje vreme, sve je mnogo dostupnije. Sam način života drastično je promenjen u odnosu na neke starije generacije. Ali to ne menja činjenicu da su poroci prisutni svuda oko nas.Alkohol, droga, duvan...postojali su i u doba naših roditelja, isto kao što postoje i danas. Samo, pre dve, tri ili četiri decenije, droga se mnogo teže pronalazila i bila je jedno od skupljih "zadovoljstava".

Danas, meðutim, razne oblike ove zavisnosti možete pronaći gotovo na svakom ćošku, a ono što je postalo posebno zabrinjavajuće je da je cena narkotika drastično pala i da je maltene svima dostupna.
U poseti jedinom centaru u glavnom gradu Srbije, koji zavisnicima od droge omogućava da se edukuju i zaštite od bolesti poput HIV-a ili hepatitisa, drop-in centaru “Veza”, u razgovoru sa direktorom ali i korisnicima, došli smo do šokantnih podataka o cenama droge danas, o njenoj rasprostranjenosti i pre svega lakoj dostupnosti.- U našem objektu, najmlaði korisnik ima samo 13 godina, a najstariji 86. Nema pravila. Većina njih spada u heroinske zavisnike - objasnio je direktor, Miodrag Atanasijević.
On nam je otkrio da jedna doza ove teške droge u prestonici košta najmanje 500 dinara, dok je devedesetih godina gram heroina koštao, kako kaže, oko 100 maraka (današnjih 50 evra).

Gram je danas oko 2000 dinara.

- Heroin je na ulicama izuzetno lako dostupan. Gotovo ga svako može priuštiti. Ali, sam kvalitet ove droge je postao izuzetno nizak, jer se jako teško prodaje čista supstanca, već se meša sa različitim medikamentima.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Preporuka za čitanje

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji