100 MILIONA DINARA SAMO ZA VATROMET: Bruka koliko će novca grad Beograd potrošiti za doček 2020. godine!

Prethodne nedelje je predsednik skupštine Beograda izašao u javnost sa pričom kako je po prvi put u istoriji budžet grada Beograda veći od milijardu eura. Nikodijević je to ponosno izjavljivao, a možda nije ni raznišljao o posledicama tog ogromnog budžeeta, ako imamo u vidu koliko je nelegalnih objekata u prestonici, da ne postoji kanalizacija u većini prigradskih opština, da se deca leče SMS porukama i slično. 

Ovde moramo istaći i novogodišnju rasvetu, pošto se i ona finansira iz gradskog budžeta, a tek možemo i zamisliti kolika će biti cena rasvte za narednu 2020. godinu. 

Svake godine je cena, koju grad izdvaja za novu godinu, sve veća i veća. Zamislite onda kolika će biti ta cifra sada, kada je grad odobrio budžet od mijardu eura.

Budžet Beograda ne odgovara na probleme i potrebe građana. Odlažu se investicije u škole, obdaništa, zdravstvene centre, vodovod, kanalizaciju, a ulaže se u vatromet, fontane, nameštaju se javne nabavke.

Moramo istaći da je odbornicima grada Beograda noć pred sednicu dostavljen materijal od preko 400 strana o javno-privatnom partnerstvu za četiri garaže u Beogradu, dok detalje ugovora i računicu o isplativosti nisu dobili.

Šta još piše u budžetu Beograda za 2019. godinu?

Budžet za socijalna davanja u gradskom budžetu smanjen oko 1,3 milijarde dinara.

Od toga za predškolsko obrazovanje  izdvojeno 800 miliona dinara manje u odnosu na prošlu godinu.

Mnogi odbornici opozicije su istakli kako je za narednu godinu planirano 100 miliona dinara iz budžeta za novogodišnji vatromet.

Na takve tvrdnje je odmah reagovao zamenik gradonačelnika Goran Vesić koji je istakao da je to notorna laž i da grad troši oko 50.000 eura za vatromet.

Ko tu laže i jel moguće da svi govore istinu?

Pa, Goran Vesić tvrdi da grad daje tokom 2018. godine oko 50.000 eura, dok opozicija tvrdi da grad daje MILION dinara tokom 2019. godine.

Interesantno kako Goran Vesić nije naglasio godinu u kojoj je iz budžeta izdvojeno oko 50.000 eura. 

Ovde razgovaramo o budžetu za narednu godinu, a tada će cena vatrometa iznositi milion dinara. 

Dobro povedite računa o svakoj rečenici koju izjavi neko iz ove vlasti. Uvek možete naći neku "rupu" u njihovim izjavama.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Preporuka za čitanje

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji