Print this page

GORAN VESIĆ PUKO: Neverovatno mali broj posetioca novogodišnje proslave na ulicama Beograda

Najavljivano je mnogo bugarskih turista, uloženo pola miliona u honorare izvođača, milion dinara na vatromet. Sve je trebalo da bude spektakularno, kad ono...

Tri dana je bio blokiran prilaz gradskim ulicama kod državne skupštine. Izvođači su se smenjivali i tako uzimali svoje honorare, ali gostiju i publike nigde nije bilo.

Jedva 5.000 ljudi je bilo prisutno ispred skupštine kako bi slušali Bajagu. Ostali su očigledno imali neke druge planove.

Beograd je ovaj put BOJKOTOVAO novogodišnju proslavu na ulicama. Podsetimo se, nekada je tu znalo da se okupi i 100.000 ljudi, a sada je uloženo toliko novca, a dobijeno tako malo. 

Zašto je tako? To treba da se zapitaju gradske vlasti. 

Goran Vesić je danima u medijima najavljivao spektakularan doček, opravdavao sredstva uložena u celokupan projekat. Da li je neko uopšte video samo jednog bugarskog turista? Gde su se oni skrivali, gde su boravili i proslavili novu godinu?

Tih 5.000 ljudi, koje možet vidte i na priloženoj slici, očigledno nisu imali lep doček. 

Sutradan, na ulici Otvorenog srca, klinci i klinceze su trebali da imaju svoj prostor i svoj dan, ali je gradska skupština i to pretvorila u vašar! Svuda je bilo prodaje kuvanog vina, a verovali ili ne, prodavali su se mesni proizvodi tipa kobasice i suvog mesa. Tu je bilo i kineskih igračaka, tako da je sve, zajedno sa tezganma, izgledalo na jednu pijacu. Valjda su deca zaslužila malo više sadržaja. 

Beograde, zaslužuješ kvalitetniji novogodišnji doček!