PROFESOR GREŠKOM POVEZAO AUTOSTOPERKU KOD PLAVOG MOSTA: Šta se dalje dešavalo ispričao je profesor matematike iz Niša

 Pavle Savović, profesor matematike iz Niša, sinoć je oko 23h greškom povezao dvadesetdvogodišnju M.N., koja je stajala na autoputu ispod Plavog mosta na Konjarniku, misleći da je u pitanju autostoperka, saznaje Njuz. Profesor je tek u blizini Sopota otkrio da se radi o nesporazumu.

– Devojka je stajala ispod mosta i izgledala je prilično umorno i izmučeno, a kada je videla moj automobil podigla je ruku i delovalo mi je da stopira. Momentalno sam se sažalio i rešio da je povezem – priča nam Savović – Čim je ušla pitala me je “majstore, može li u stražnjicu za 15 evra?” i ja sam pristao jer sam mislio da je Stražnjica selo kod Paraćina. Bilo mi je baš drago što nudi da podelimo troškove, znam da u Srbiji to još uvek nije čest slučaj, a tih 15 evra bi mi taman pokrilo polovinu troškova do Niša.

Savović kaže da nije prošlo ni dva minuta, a da je devojka prokomentarisala kako je “baš vrućina” i skinula jaknu, iako je u kolikma bilo prilično hladno.

– Ubrzo me je pitala kad mislim da napravimo pauzu, na šta sam joj rekao da smo tek krenuli i da ćemo još malo da se vozimo. Nakon toga me je pitala da li želim da mi menja brzine dok vozim, što je bilo potpuno nepotrebno, jer mi menjanje brzina nikada nije predstavljalo problem prilikom vožnje – priča Savović.

– Kad smo stali kod naplatne rampe devojka me je upitala “može li pušenje”, što mi je bilo skroz čudno, jer u kolima držim veliku uočljivu nalepnicu “zabranjeno pušenje”, kao i svaki profesor…

Ostatak priče je profesor zadržao za sebe. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Preporuka za čitanje

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji