DEBELO PLATILI: Izdavali „stan na dan“, pa im stigla DRAKONSKA KAZNA!

Sud u Singapuru novčano je kaznio dva stanodavca sa 45.800 američkih dolara zbog kršenja zakona koji zabranjuje kratkotrajno izdavanje stambenih jedinica. Oni su izdavali „stan na dan“, preko onlajn servisa kao što su Airbnb, Craigslist i HomeAvai.

Stanodavci Terens Tan En Vei i Jao Songlaing priznali su pred Državnim sudom u februaru krivicu po četiri optužnice koje su ih teretile za nelegalno iznajmljivanje četiri stana prošle godine, što je prvi sudski slučaj te vrste u ovom ostrvskom gradu-državi u jugoistočnoj Aziji, prenosi agencija AP.

Advokat odbrane Vong So Čih izjavio je da su tužioci tražili novčanu kaznu od 20.000 singapurskih dolara po optužnici (15.267 američkih dolara), ali da je sudija odredio kaznu u iznosu od 15.000 singapurskih dolara po optužnici (11.450 američkih dolara).

Izdavanje smeštaja na dan je nezakonito u Singapuru, gde većina stanovnika živi u državnim stanovima, odnosno u zgradama koje subvencioniše država.

Minimalni period na koji se može izdati stan je ranije bio šest meseci, ali je potom taj period smanjen na tri meseca. Zvaničnici su rekli da to pravilo minimizira uznemiravanje suseda. Često se „stan na dan“ iznajmljuje za pravljenje žurke.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Preporuka za čitanje

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji