SRAM VAS BILO! Komunalna policija maltretira deku na Zelenjaku, zbog par kaiševa

  • font size decrease font size decrease font size increase font size increase font size

Pripadnici komunalne policije uspeli su danas da munjevitom akcijom savladaju "opasnog kriminalca" - deku od osamdesetak godina i da mu oduzmu "opasan materijal" - nekoliko kaiševa koje je prodavao da bi preživeo. Tužna scena snimljena je na Zelenom vencu

Ironiju na stranu, jedna od najtužnijih scena ove godine zabeležena je na Zelenom vencu, kada je Komunalna policija krenula da kažnjava nelegalne prodavce.  Na red je došao i stariji građanin koji prodaje sitnice kako bi se verovatno prehranio. Neko od slučajnih prolaznika nije ostao ravnodušan u trenutku kada pripadnici Komunalne policije deki uzimaju robu, tačnije nekoliko komada kaiševa, čarapa i torbica, te je sve snimio.

Snimak se uskoro našao na društvenim mrežama, i odmah je izazvao talas negativnih komentara na račun komunalaca.

Načelnik Komunalne policije Nikola Ristić za Telegraf objašnjava da čak i njihovi zaposleni imaju razumevanja za određene kategorije nelegalnih trgovaca.

- Po zakonu oni su dužni da svakog ko vrši nelegalnu prodaju na nedozvoljenom prostoru i mestu za koje lokalna uprava i grad nisu izdali dozvolu. Svako se isto tretira, ali bez obzira na to naši komunalci imaju obzira prema osetljivim kategorijama, kao što su stara lica, bolesni i trudnice - rekao je on i naglasio da u tim slučajevima samo izdaju upozorenje, ali nekada je reč o povratnicima koji ponavljaju prekršaje i tada im se oduzima roba.

Iako, kako kažu "oni samo rade svoj posao", više nego očigledno je da su u tom poslu mnogo revnosniji kada su u pitanju starci koji preprodaju stvari da bi preživeli i obični građani koje nepropisno parkirane kažnjavaju po periferijama grada i stambenim naseljima, nego kada su u pitanju bahati sugrađani sa besnim kolima ostavljenim  ispred bašti kafića i po centralnim gradskim ulicama.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji