BOŽE DRAGI, MOJA TINA JE MRTVA: Jauci dečka čija je devojka stradala u udesu kod Svrljiga! Doktorima u bolnici se sledilo srce od njegove priče

Valentina je s momkom Nenadom i tetkom Vesnom bila u kafani „Zlatni Timok“ u Svrljigu, a posle ponoći otišli su u Knjaževac. Oko sedam sati ujutru krenuli su nazad u Svrljig, a nesreća se dogodila sat kasnije na klizavom putu na kojem je, kako su ispričali očevici, bilo i poledice. Ova nesreć se dogodila pre dve godine i zaledila je celu Srbiju. Surova sudbina se poigrala sa životom jedne devojke koja je maštala o tome da postane fotomodel. 

"Ubiću se, planirali smo da se verimo, ne mogu da živim bez nje", kaže Nenad Nešić (22), vozač „juga“ u kojem je kao suvozač poginula njegova devojka Valentina Stamenković (16)

Automobil marke Jugo kojim je upravljao Nešić direktno se sudario s „folksvagen polom“ niške registracije. Valentina je poginula na licu mesta, dok su vozač Nešić i Valentinina tetka Vesna Stamenković (33), kao i suvozač i saputnik u „polu“, bbili prebačeni u Urgentni centar u Nišu. Svedoci tvrde da je Nešić bio izbezumljen kada su ga odvodili vozilom hitne pomoći i da je stalno dozivao preminulu devojku. Doktorima koji su bili prisutni, srce se zaledilo. 

Telo nesrećne devojke iz smrskanog vozila izvukli vatrogasci i policajci.

"Kažite mi da je Tina živa, ne mogu da verujem da je mrtva. Planirali smo da se verimo. Čekali smo da završi školu pa da se venčamo. Život mi je uništen, voleli smo se iznad svega, znali su to i njeni", rekao je kroz suze izbezumljeni Nešić.  Posle ukazivanja pomoći u niškom Kliničkom centru, Nešić je bio ubrzo  pušten na kućno lečenje. Međutim, njegove Valentine više nije bilo. Nešić objašnjava da je uzrok sudara najverovatnije kvar na menjaču njegovog „juga“.

"Nismo išli brzo od Knjaževca ka Svrljigu, pa smo zato i putovali skoro sat vremena. Međutim, na poslednjoj nizbrdici, na ulazu u Svrljig, odjednom mi je menjač iskočio iz brzine. Pokušavao sam da ga vratim i prikočim, ali kola su se u tom trenutku zanela. Čuo sam samo snažan prasak kad je drugo vozilo naišlo iz suprotnog smera. Udario sam glavom u karoseriju i onesvestio se. Probudio sam se u niškoj bolnici i nisam znao šta se dogodilo s Tinom", svedočio je na saslušanju u policiji Nešić.

Telo poginule Valentine identifikovala je njena baka Dušica.

"Kuku meni jadnoj i nesrećnoj, šta nas snađe",  zakukala je baka klečeći kraj tela mrtve unuke. Jedva je prozborila da joj je Valentina javila da ide u Knjaževac: "Bila sam protiv i rekla da je klizavo za vožnju i da je bolje da ostanu u Svrljigu. Posle su mi se javili iz kafane „Zlatni Timok“. Kad je došla policija, kao da me je grom iz vedra neba pogodio. Ne mogu da verujem da nema više moje Tine"

Valentina je s roditeljima živela u selu Draincu kod Svrljiga, ali tokom školske godine živela je s babom: "Da ne bi putovala svaki dan u školu, stanovala je kod bake u Svrljigu. Maštala je da bude foto-model, da završi srednju i da se uda za Nešića"

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji