Print this page

ARKAN HTEO DA PRUŽI PODRŠKU DEMOKRATSKIM PROMENAMA: Prepoznajete li sve osobe sa ove istorijske slike i u koga je to gledao Đinđić?

Na ovoj slici snimljenoj pred kraj devedesetih godina prošlog veka, nalazi se pet osoba za koje se mnogi pitaju kako su se oni našli na istoj slici i ko ih je uopšte spojio.

Vrlo lako prepoznajemo Zorana Đinđića, tadašnjeg vođu opozicije, i njegovog partijskog kolegu Zorana Živkovića, koji je i "nasledio" premijersku funkciju posle atentata na Zorana Đinđića.

Takođe, vrlo lako prepoznajemo Željka Ražnatovića Arkana, tadašnjeg predsednika stranske Srpskog jedinstva. Mnogi postavljaju pitanje kako su se njih trojica našla na istoj fotografiji. Priča se da je Arkan stradao onda kad su ljudi bliski Slobodanu Miloševiću saznali da je ovaj rešio da podrži demokrate Zorana Đinđića, a izda Miloševića kako bi se nagodio sa Tribunalom u Hagu. Posle svega, Državna bezbednost je odlično profitirala od Arkanove smrti, jer je dozvolila Legiji i zemunskom klanu da uklone staru mafiju kao odmazdu za Arkanov atentat.

Pored njih, na slici se nalazi i Zoran Alimpić, takođe član Demokratske stranke. Kada je gradonačelnik Beograda Nenad Bogdanović, preminuo je u septembru 2007, Zoran Alimpić je služio kao v. d. gradonačelnika do 21. jula 2008.

Njih sve je mogao da spoji samo jedan čovek - Milovan Ilić Minimaks. On se i nalazi u pozadini ove fotografije.