TUŽNE ŽIVOTNE GREŠKE: Ovog našeg VRHUNSKOG glumca su ubili droga i alkohol

Sarajevskog glumca Davora Dujmovića najviše pamtimo po ulozi Perhana u filmu „Dom za vešanje“, a njegova blistava karijera završila se tragično zbog heroina, alkohola i burnog života. Njegov talenat otkrio je slučajno Emir Kusturica u Sarajevu, u jednom restoranu. Kustin asistent je pitao Davorovog oca da li može da učestvuje u audiciji za „Oca na službenom putu“. On je to prihvatio, a na probnom snimanju se pokazalo da je savršen za ulogu. Sa nepunih 18 godina Davor je postao glavni glumac u „Domu za vešanje“, posle koga je proglašen za jednog od pet najboljih glumaca u Evropi.

Poredili su ga s Dastinom Hofmanom, ali se početkom devedesetih navukao na drogu. Nekoliko puta je pokušao da se leči, ali bezuspešno.

- Ono što donosi heroin ne bih poželeo ni najgorem neprijatelju. U početku je bilo „ja sam mali pa sam radoznali“, ali radoznalost se u ovom slučaju plaća zavisnošću - pričao je tada glumac.

Rat je Davora zatekao u Sarajevu. Razočaran odlazi u Beograd. Tamo je snimio još nekoliko filmova, od kojih je najpoznatiji „Podzemlje“. Zatim se preselio u Sloveniju, i to kod devojke s kojom je živeo poslednjih meseci svog života. Borio se s depresijom i alkoholom, a život i muke odlučio je sebi da skrati u tridesetoj samoubistvom u Novom Mestu.

Ostavi komentar

Prokomentariši vest koju si pročitao. Budite pažljivi i poštujte pravila privatnosti sajta Politika Ekspres Srbija.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji

Go to top