PANIKA zbog ZMIJA: OBISTINILA se ZLOSLUTNA predviđanja STRUČNJAKA! (FOTO)

Navala zmija koje su prethodnih dana uznemirila meštane mnogih gradova u Srbiji je tek početak problema, jer stručnjaci upozoravaju da će ih ovog leta biti veoma mnogo.

U Beogradu se proteklih dana dogodilo nekoliko incidenata kada su zmije zalutale na neobična mesta i izazvale paniku među stanovinicima prestonice.

Međutim, u "Veterini Beograd" kažu da su susreti sa zmijama i na beogradskom asfaltu uobičajena stvar.

"Ova godine imali smo nešto manje intervencija, ali temperatura ide na gore, tako da ćemo najverovatnije stići do nekog proseka", smatra direktor "Veterine Beograd" Budimir Grubić.

Kako on kaže, vrste na koje možemo po Beogradu najčešće da nabasamo su belouške, ribarice i smukovi, a one nas brane od štetnih insekata i glodara i ne napadaju, uglavnom se sklanjaju same.

"Najviše ih ima u Višnjici, na Karaburmi i Novom Beogradu, naseljima koja su okrenuta ka reci", navodi on.

Pošto nisu u stanju da regulišu toplotu sopstvenog tela, u potrazi su za njenim izvorima, pa kad nema sunca, lako se snalaze i ne mare mnogo za mišljenje čoveka.

Tada ih možemo zateći i u svojim kućama, stanovima, garažama, pa i drugim mestima gde zmijama mesto nije.

Podsetimo, juče su radnici obezbeđenja zatekli leglo zmija u trafostanici termoelektrane "Nikola Tesla" u Obrenovcu.

"Slučaj u Obrenovcu je sasvim uobičajen, takvih imamo mnogo, jer ih struja greje", kaže direktor Grubić.

Kako kaže, neuobičajenih mesta gde se zmije zavlače i kriju je mnogo, a prošle godine završile su i u ormanu jedne kuće u Beogradu.

Pre mesec dana nastala je panika na "Lastinoj" stanici u Beogradu kada je egzotična zmija braon-bele boje izašla iz putničke torbe. Putnici su se u panici razbežali, a zmija je zbunjeno lutala po stanici sve dok nije uhvaćena.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji

Go to top