MALTRETIRANJA ADDIKO BANKE: Ako imate kod njih otvoren račun, ovo vam se može dogoditi

Kada vam zazvoni telefon i vidite nepoznat broj telefona, a prošao je prvi u mesecu, niste platili kredit, sigurno znate da je to Addiko banka. 

Naime, svoje klijente koji nisu platili ratu za kredit ne puštaju ni jedan jedini dan. Svaki drugi dan dužnike pozivaju telefonom, a ako to nije slučaj šalju SMS poruke mobilnim telefonom o neizmirenom dugovanju.

Ono što je interesantno, kada Addiko banka ima neki prekršaj ili je povuklo više novca sa računa nego što treba, građani moraju da čekaju oko mesec dana kako bi im povratili sredstva. Gde tu postoji pravda?

U slučaju kada građani duguju novac, po njihovim procedurama su dužni odmah da isplate. 

Ostaje pitanje da li banke smeju da zovu telefonom i uznemiravaju građane.

 - Rata za keš kredit vam je prošla pre pet dana, nedostaje vam još 1.500 dinara. Kada mislite to da platite? - jedan je od primera telefonskog poziva iz Addiko banke upućenog klijentu. Pri tome se insistira na odgovoru kog dana će dug biti namiren, iako je iz evidencije banke potpuno jasno kog datuma i kojim ritmom pristiže plata ili penzija na tekući račun.

Nepoznanica je da li bankari iz ‚Addiko banke ovako revnosno opominju i velike dužnike i preduzeća koja kasne sa plaćanjima svojih dugova. U svakom slučaju, cifre pokazuju da su građani i dalje bolje platiše od kompanija. Svaki deseti kredit kod stanovništva ima problem u otplati, dok svaka četvrta firma ne plaća svoje rate na vreme, ili ih ne plaća uopšte.

Kroz poslednjih nekoliko meseci je više građana podnelo žalbu povereniku za informacije, kao i zaštitniku građana, a zbog uznemiravanja od strane Addiko banke i stalnih pretnji. Ostaje da vidimo da li će država stati na stranu banke ili građana. Moramo znati da u Addiko banci svoje kredite sigurno imaju i sudije, viši službenici u policiji ili ministarstvima itd. U tom slučaju, oni usporavaju ovakve slučajeve, a sve u korist Addiko banke. Takođe, moramo znati da su banke jedni od najvećih oglašivača svih medija, novina i televizija, tako da oni nikada neće ništa loše reći o Addiko banci. 

Da li je to korupcija? Osztaje sve na službenim licima da pokažu imaju li i dalje morala u svom radu. 

KAKO SE ZAŠTITITI OD ADDIKO BANKE

- Odmah pošaljite pisanu žalbu na rad banke kroz email poruku

- Ako vam niko Addiko banke ne odgovori, obratiti se NBS

- Obratiti se povereniku za informacije od javnog značaja zbog zloupotrebe podataka

- Podneti krivičnu prijavu za zlostavljanje, mučenje, iznudu, nezakonito snimanje razgovora i neovlašćeno prikupljanje podataka

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji

Go to top