SVI SU MU SE SMEJALI, ALI PALMA JE ODRŽAO OBEĆANJE: U Jagodini postavljeni toaleti za radnike na njivama

Na poljima u okolini Jagodine počelo je postavljanje toaleta i tuš-kabina, a akcija je pokrenuta na inicijativu predsednika Skupštine grada Jagodine Dragana Markovića Palme, koji je danas obišao radove u selu Ribare.

Marković je tom prilikom rekao da će toaleti sa kupatilima biti postavljeni na svakih 300 metara pored njiva, u svim jagodinskim selima.

"Hoćemo kada gospodin poljoprivrednik dolazi u njivu, kada su vrućine, da može da se istušira. Nasipamo puteve kamenom do svake njive takođe u sva 52 sela i to u prvoj fazi 120 kilometara puteva, odnosno kao od Jagodine do Beograda. Širina puta je tri metra, sa debljinom od 20 centimetara i sve to finansira grad Jagodina", rekao je Marković i istakao da se čuvanjem sela čuva i grad i oni koji žive u njemu.

"Ja se nadam da ćemo za godinu i po dana nasipati kamenom sve puteve do njiva na teritoriji grada Jagodine. Bez poljoprivrednika nema života i moramo da vodimo računa o poljoprivrednim proizvođačima“, rekao je Marković.

On je dodao i da mu je drago kada vidi da poljoprivedni proizvođači mogu do njive da dođu putničkim automobilom.

„Nekada se nije moglo ni traktorom doći do njive zbog loših puteva. Ovo, najveće jagodinsko selo Ribare, ima gas, vodu, novoizgrađeni dom kulture, osnovnu školu na evropskom nivou, tri terena za male sportove, jedan sportski teren sa veštačkom travom u školskom dvorištu, penzionerski klub, svi se na teritoriji grada Jagodine voze besplatno autobuskim prevozom i naš cilj je da se uslovi života na selu ne razlikuje od onih u gradu", poručio je Marković.

Kako je naveo, poljoprivredni proizvođači u Jagodini imaju besplatne tezge na pijaci, ne plaćaju porez na poljoprivredno zemljište, a grad Jagodina je, ističe, plaćao kamate za kredite poljoprivrednicima i privrednicima.

"Poljoprivrednicima ne treba predavanje"

„Nikada nisam hteo da prihvatim kada me zovu neki „stručnjaci“ i pitaju da li mogu da okupim poljoprivrednike da im održe predavanje. Ja ih pitam „imate li vi neka sredstva, neke pare da date poljoprivrednim prozivođačima, a ne da im pričate koliko đurbiva ide na hektar zemlje i koliko im nafte treba da bi se obradio jedan hektar", rekao je Marković.

Marković je pričao i o plasiranju srpskih proizvoda na tržište prijateljskih zemalja i rekao da će Srbija u oktobru uzvratiti posetu Egiptu.

"Bili su nam ovde političari iz Indije i Nigerije i to su velika tržišta i mi moramo da iskoristimo te nekada prijateljske zemlje, kako bi plasirali naše poljoprivredne proizvode u Afriku i Aziju. Borimo se da se ne uvoze poljoprivredni proizvodi iz država gde su velike subvencije, jer kada na primer uvozimo neki poljoprivredni proizvod iz Holandije gde su velike subvencije, taj proizvod je jeftiniji od našeg domaćeg i tako se pravi direktna konkurencija našim poljoprivrednim proizvođačima", rekao je Marković.

Lider Jedinstvene Srbije je rekao i da je siguran u to da za poljoprivredne proizvođače u Srbiji dolaze bolji dani jer je i država Srbija počela da daje subvencije svojim poljoprivrednicima.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji