Mala Helena povraća i 16 puta na dan, ali se bori. I dalje veselo igra kolo dok prima hemioterapiju

Mala Helena Gavran koja se sa nepune četiri godine bori s opakim tumorom na mozgu, svima nam je održala lekciju o hrabrosti. Ona je u bolnici u Parizu sa mamom zaigrala kolo uz pesmu "Mile voli disko" i to dok prima veoma tešku hemioterapiju.

Devojčica lečenje podnosi junački, iako nije nimalo lako, kaže tetka Jelena Isakov.

- Prekjuče je povraćala 16 puta. Lekari su otkrili u čemu je problem i pomogli joj. Puno pomaže i njena razigranost, kao što vidite na snimku - priča tetka Jelena.

Helena je danas završila s prvim ciklusom hemioterapije i na sledeći kreće za tri nedelje. Za njeno kompletno lečenje u Parizu nedostaje još oko 250.000 evra (računi za pomoć su u dnu teksta).

Devojčica prelepih plavih očiju i riđe kose na prvi pogled deluje kao sasvim zdravo dete. Posle svega što je prošla, mučnih simptoma, pregleda i operacije na mozgu, ona se i sad nasmeje kao da ničeg nije bilo, a na svoje bolničke instrumente gleda kao na igračke.

Heleni je strašna dijagnoza postavljena 17. avgusta. Pre toga je prošla agoniju – svakodnevna povraćanja, pospanost, razdražljivost. Lekari su prvo mislili da je ljubomorna na sestricu koja tek što je stigla iz porodilišta, ali se ubrzo otkrilo da je Helena ozbiljno bolesna.

Hitan skener glave pokazao je mrlju na mozgu i porodica Gavran tada dobija hitan uput za Urgentni centar. Malena Helena primljena je na Klinici za neurohirurgiju gde je sutradan ujutru hitno operisana zbog tumora na mozgu i povećane količine moždane tečnosti.

Ugrađen joj je VP šant, pumpica koja se plasira kroz malu rupu u lobanji, u samu komoru mozga, odvodeći višak tečnosti u stomačnu duplju.

Nakon osam dana urađena joj je druga, glavna operacija, sklonili su joj tumor, a prof. dr Danica Grujičić joj je sve izvadila. Iako izvađen, tumor je maligni i mestastaze se jako brzo pojavljuju.

Zato je lečenje u Parizu presudno za ozdravljenje.

Hajde da pomognemo Heleni:

Slanjem SMS-a: Upišete 707 i pošaljete SMS na 3030

Slanjem SMS-a iz Švajcarske: Upišete human707 i pošaljete SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-552151-92

Uplatom na devizni račun: 00-540-0004253.9

IBAN: RS35160005400004253935

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Preporuka za čitanje

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji