FENOMEN U PRNJAVORSKOM SELU MLINCI Domaćin Pero sa svojih 70 godina ne pamti da se ovakvo čudo ikad desilo!

* U domaćinstvu Pere Topića u prnjavorskom selu Mlinci, krava Brezulja otelila je tri zdrava teleta - Milavu, Ćetulju i Jablana!

* Presrećni domaćin, zbog neočekivanog dobitka, potvrđuje da je to redak slučaj u stočarstvu

* Prinovama u štali Topića posebno su se, sa grajom i pesmom, obradovali unučići, Milica, Marko i Mirko, koji su odmah kumovali imenima teladi

- Ne samo u selu, nego i u okruženju, retko se dešavalo da krava oteli dvoje teladi, a trojke ne pamtim u ovih svojih 70 godina - kaže Pero, kome se posrećilo kada je pre neku godinu Brezulju kupio od komšije. - Istina, njena majka se bliznila, ali niko nije ni slutio da će Brezulja čak troje teladi doneti na svet.

Pero ističe da ovaj svojevrsni fenomen nije rezultat veštačkog osemenjavanja, već zahvaljujući činjenici da u štali ima svog rasplodnog bika. Priseća se da je ranije imao i kobilu koja se obliznila ali, nažalost, ždrebad nisu preživela. Telad su, srećom, živa i zdrava, ali ni njihov dolazak nije mogao proteći bez prave drame, preokreta i iznenađenja.

- Jutro pred teljenje veterinar je nagovestio skoro teljenje, do kojeg je došlo uveče kada sam brala kukuruz - priča domaćica Vida Topić.

- U pomoć nam je pritekla komšinica pri teljenju prvog teleta. Naslutili smo da to nije sve, pa smo, ipak, u pomoć pozvali veterinara koji je pomogao da se oteli i drugo tele, ali i potom otišao dalje na teren, na drugi kraj opštine. U međuvremenu stigao je i sin, koji je zapazio da se nešto čudno dešava sa Brezuljom. Ponovo smo u pomoć pozvali komšinicu i tako se otelilo i treće zdravo tele.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji