PROGRAMER SE DVOUMI IZMEĐU FIRME KOJA IMA STONI TENIS I FIRME KOJA IMA PIKADO

Programer Jordan Antić (26) iz Beograda objavio je na LinkedInu pitanje da li odabere kompaniju koja ima stoni tenis ili kompaniju u kojoj zaposleni igraju pikado i izazvao lavinu reakcija i komentara.

Jordan je pitanje postavio jer nije mogao da odluči šta je bolje za njegov lični i profesionalni razvoj, stoni tenis ili pikado, pa je odlučio da čuje mišljenje drugih kolega.

– Svi ostali uslovi koje sam dobio u dvema kompanijama su gotovo isti, tako da je ostalo samo da rešim dilemu između pikada i stonog tenisa. Podjednako volim oba ta sporta i zato mi je teško da odlučim – naveo je Jordan.

Prema njegovim rečima, u komentarima svojih kolega dobio je dosta zanimljivih odgovora i delovalo je da je bio malo bliže konačnoj odluci, ali je bilo i onih koji su ga naterali na novo razmišljanje.

– Pojedine kolege su mi rekle da treba da razmislim i o kompanijama koje ne pridaju samo značaj stonom tenisu, pikadu ili lejzi begovima već omogućavaju svojim zaposlenima i razvoj karijere kroz kompletan proces uspostavljanja jednog informacionog sistema. Mislio sam da tako nešto ne postoji. Mislim, kakva je to kompanija kojoj nisu najvažnije šarene sobe za razonodu, flipere ili bilijar? Međutim, pojedine kolege skrenule su mi pažnju da ima kompanija koje razmišljaju na taj aut-of-d-boks način i koje se više fokusiraju na zaposlene i njihovo stalno usavršavanje, nego na zabavne sadržaje u kancelarijama – objasnio je Jordan.

Iako je ovaj mladi programer bio na ivici da prelomi, sada ozbiljno da razmišlja da se zaposli u kompaniji u kojoj ni stoni tenis ni pikado nisu prioriteti.

– Već godinama mislim da su kompanije koje imaju takve sadržaje posebne i drugačije, ali zaista, kada svi imaju stoni tenis, oni nisu drugačiji nego isti kao i svi ostali. Danas je zapravo retkost da kompanija ne stavlja previše akcenat na to, već se bavi svojim zaposlenima kroz stalno učenje i praksu, tako da ću možda na kraju odlučiti da se, za promenu, oprobam u kompaniji u kojoj stoni tenis nije prioritet. Ionako nisam ni znao da ga igram, makar više neću kolegama morati da idem po suši posle svake izgubljene partije – zaključio je Jordan.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Preporuka za čitanje

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji