Dobro pogledajte ovu sliku! Prepoznajete li dete koje drži Đinđić? U pitanju je momak koji danas nosi belo odelo i želi da pobedi Vučića! (FOTO)

Protesti protiv Slobodana Miloševića 1997. u Mladenovcu. Tada jedan od lidera opozicije Zoran Đinđić uzima dečaka iz mase i podiže ga da se slikaju. Danas o tom dečaku priča cela Srbija

Život ponekad zaista piše romane.

Ova izanđala krilatica, međutim, idealno bi mogla da posluži da objasni fotografiju koja je povod za ovaj tekst.

Na njoj su Zoran Đinđić, koji je na današnji dan pre 14 godina, mučki ubijen u dvorištu Vlade Srbije. U rukama drži dečaka koga je nasumično odabrao te 1997, u jeku protesta protiv Slobodana Miloševića, zbog izborne krađe. Nastala je u kafani čiji je vlasnik bio detetov otac.

Taj dečak danas oblači belo odelo i kandiduje se za predsednika Srbije. Zove se Luka Maksimović. Prvi put čujete?

Možda zbog toga što je njegovo "umetničko" političko ime Ljubiša Beli Preletačević.

Neki smatraju da je zajebant, drugi veruju da njegov neformalni pristup politici jedini mogući odgovor na (ne)ozbilnost zvanične politike.

Stevan Vlajić, idejni tvorac celog projekta "Sarmu probo nisi", kaže za Espreso kako je cela priča koja je odjeknula u vezi spekulacija da je Beli Đinđićevo kumče apsolutna laž koja je viralna pa ga ne čudi što je privukla toliku pažnju.

- Svi u Mladenovcu znaju pravu istinu, a ovde se šire laži. SNS botovi su "izvukli" celu priču o kumstvu Belog i Đinđića, ni sami ne znamo što. Nama je ovo smešno.. Ta slika je nastala još na protestima kada je njegov otac Duško Maksimović išao na mitinge. Poveo je i Belog sa sobom, i tako je nastala slika. Svi su se u to vreme slikali sa Vukom, Čedom, Đinđićem. Beli je objavio tu fotografiju još prošle godine, a sad je opet preplavila internet.

Bilo kako bilo, život zaista piše romane. Pitajte Luku. Pardon, Belog.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji