ČEKAJU NAS LEDENI DANI U JANUARU: Prognoza za početak 2021. godine, evo da li će biti snega posle zimskog proleća

U SRBIJI se do 10. januara očekuju temperature iznad proseka za ovo doba godine. Meteorolog Nedeljko Todorović kaže da će narednih sedam dana biti natprosečno toplo, kao da se do kraja januara ne očekuju nikakve ekstremne temperature, iako će biti i ledenih dana.

- Srednja maksimalna temperatura za prvi deo meseca, pa čak i za čitav januar je oko tri ili četiri stepena. Do 10. januara biće natprosečno toplo sa maksimalnim temperaturama od set, sedam pa do 10, 11 stepeni uz nešto kiše. Sneg samo u višim planinskim predelima - rekao je Todorović.

Prema njegovim rečima, posle 10. januara sledi pad temperature i ona će biti primerenija ovom mesecu, a pored kiše može da bude i snega i u nižim predelima.

Todorović je ocenio da je 2020. godina bila natprosečno topla, kada se gledaju srednje temperature, ali nije bilo ekstremno vrućih dana tokom leta.

- Ova godina će biti sličnija prethodnoj. Nema nagoveštaja ekstremno niskih ili visokih temeperatura tokom zime, možda nekoliko toplijih dana tokom leta – rekao je Todorović.

Kako je dodao, u januaru će biti ledenih dana, a to znači da temperatura u nekim danima neće prelaziti nulu.

- Prilika za snežne padavine biće od 12. do 17. i od 22. do 25. januara – rekao je Todorović.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji