PREŽIVELA JE BMW SMRTI: Ispovest Milice o kobnoj večeri kada je u saobraćajci nestalo njenih troje prijatelja (VIDEO)

U jednoj noći sve stane, zato što, naravno, misliš da tebi ništa ne može da se desi. Mi smo verovali u to. Izlazak, super smo se proveli. Sedamo u kola i ne razmišljamo o mogućim posledicama. I onda ... njih nema i sve se menja. Zauvek.

Ovim rečima je Milica Jokić (18) opisala tragediju koju je preživela u noći između 21. i 22. novembra 2014, kada je BMW kojim je upravljao Dušan Jovanović (20) sleteo u Dunav na Adi Huji. 

Te kobne večeri je sa prijateljima krenula u noćni provod, bez sumnje da će sve poći po zlu. Njeni drugovi su malo popili, ali niko nije obratio pažnju na to, jer su bili mladi i bez iskustva. Seli su u kola, a onda se desila nesreća sa smrtnim ishodom. 

Milica je pukom srećom preživela nesreću na Adi Huji. Njeno troje drugova tragično su nastradali u BMW smrti koji je sleteo u Dunav.

Te kobne noći za volanom je bio Dušan Jovanović (20) koji je osuđen na osam godina robije.

Godinu dana kasnije postavljena je rampa za put koji vodi ka šetalištu na Adi Huji. Zaposleni u restoranu „Carski lov“ kažu da će tragediju pamtiti dok su živi.

- Bila je to jeziva noć. Vapaji tih mladih ljudi naterali su nas da bez razmišljanja uletimo u vodu i pomognemo im. I sada, nakon godinu dana, isto bismo uradili. Žao nam je što i ta tri života nismo uspeli da spasimo - kaže jedan od zaposlenih u restoranu. On navodi da ih je zatvaranje puta pogodilo jer im je zatvoren prilaz i samim tim je sve manje gostiju.

- Deo obale gde se tragedija dogodila i dalje nije bezbedan, ta rampa ništa ne znači - rekao je on.

U znak sećanja na pokojnog Miloša Jankovića naslikan je njegov lik na zidu OŠ „Braća Baruh“, ali i na zidu Prve beogradske gimnazije.

- Miloš je bio dobar dečko i drug. Pamtićemo ga po osmehu kojim nas je sve osvajao - rekao je njegov drug. Njegove komšije kažu da su se roditelji pre nekoliko meseci odselili.

- Miloš im je bio jedinac. Odlučili su da se odsele, verovatno zato što ih sve podseća na Miloša. Oni su za njega živeli - rekao je komšija.

 Prema nezvaničnim navodima našeg izvora, bliskog istrazi, Milica je u tužilaštvu ponovila isto što je rekla u policiji. Naglasila je da je sa prijateljima kobne noći bila u provodu u jednom kafiću na Dorćolu. Nakon toga, društvo je odlučilo da ode u restoran „Carska ohota“, na Adi Huji. Niko nije slutio tragediju...

- Bili smo veseli - nastavila je, gutajući suze, isprekidano govoriti Milica. - Sve vreme smo pevali u kolima, šalili se... Onda je, odjednom, automobil „poleteo“. Tren kasnije, našli smo se u reci. Još i sada mi u ušima odzvanjaju plač, krici i apeli u pomoć mojih prijatelja. Uspela sam nekako da se spasem, isplivam... Nažalost, ne i Nemanja, Miloš i Anastasija.

Milica je tim povodom objavila snimak ispovesti o toj jezivoj tragediji. Želela je da upozori sve mlade...

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji

Go to top