POZNATI SRPSKI DOKTOR TVDI: Nemojte dati deci da budu JUTJUBERI, evo koja je OPASNOST!

U poslednjih nekoliko godina je veoma popopulatno baviti se snimanjem kratkih klipova za Jutjub servis. To najbolje znaju učiteljice, koje na pitanje šta želite da budete kada porastete, dobijaju sve češće odgovore - jutjuber. 

Današnji juttjuberi su dosta plaćeni i omiljeni su među mlađom populacijom. Snimaju po nekoliko video klipova nedeljno, i od njih zarađuju par hiljada eura mesečno. Morate priznati, unosno zanimanje, da poželi svakiu roditelj za svoje dete. Međutim, jedan od njih 10.000 može da se pohvali takvom zaradom. Veći je broj onih koji budu ismejani na ovoj društvenoj mreži.

Tim povodom, oglasio se i naš poznati doktor Filipović, koji je tim povodom izjavio: "Danas deca imaju neke druge želje. Ranije smo želeli da postanemo kad porastemo neki farmaceuti, doktori, piloti itd, a danas evo najčešći odgovor je jutjuber. Roditelji i ne znaju šta znači biti jutjuber. Treba imati talenat da snimate zanimljive klipove koje će drugi ljudi poštovati. Šta je sa onim drugim momentom?", analizira naš istaknuti stručnjak i nastavlja: "Najčešće deca budu ismejana zbog gluposti koje snimaju. Oni nemaju percepciju da razjasne u sebi šta je dobro, a šta loše, da se prikaže široj javnosti. Imamo situaciju da neko dete misli kako je uradilo neku fenomenalnu zanimljivu stvar, da bude ubeđeno u to, ali da to ne bude uopšte smešno drugima, već da ismeju u komentarima i analizama. Tada to dete prolazi kroz pakao i bude žigosano za duži vremenski period", objašnjava doktor Filipović.

"Iz tog razloga, dete ne može samo da snima video klipove koje će prikazivati na internetu. Sve se to mora obaviti uz dobru kontrolu roditelja. Svaki roditelj mora da zna šta njegovo dete smatra da je zanimljivo i duhovito, od onoga što nije. Roditelj mora da pusti dete, ako je to njegova želja, ali da povede računa o tome kako će to izgledati", objašnjava doktor stanje oko sve češće pojave jutjubera u Srbiji.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji

Go to top