DRŽALA JE PRIVATNE ČASOVE DA SAKUPI NOVAC ZA SILIKONE: 5 godina kasnije, udala se za IT stručnjaka i živi u petosobnom stanu na Vračaru

Kada pogledamo plate prosvetnih radnika, koji vaspitavaju našu omladinu, možemo bar malo da se osvrnemo zašto onda propadamo kao društvo? Oni koji treba da brinu o našoj budućnosti, među najslabije plaćenim radnicima u današnjoj Srbiji. Posle se postavljaju razna pitanja tipa: zašto se prosvetari ne trude na časovima, zašto ne spremaju svake godine različčiti plan i program, zašto su im svake godine isti pismeni zadaci i ostalo. Sa druge strane, prosvetni radnici uvek mogu da odgovore: koliko smo plaćeni, dobro je i toliko da radimo.

Postoje i oni prosvetni radnici koji se dovijaju na razlićite načine, pa rade i neke dodatne honorarne poslove. Takvih je mnogo, a jedna nastavnica matematike iz Beograda je uzburkala domaću javnost sa svojom ispovesti. Devojka je odmah po završetku fakulteta našla posao u školi na periferiji Beograda, ali to joj nije bilo dovoljno, pa je morala da se dovija na različite načine kako bi ispunila svoje snove. Ispovest prenosimo u celosti zbog svoje autentičnosti:

"Fakultet sam završila u roku. Možda sam jedino malo produžila svoje apsolventske dane, pa sam tek godinu dana posle odslušanih predavanja završila fakultet i diplomirala. Ubrzo, našla sam se i na svom prvom radnom mestu. Očigledno je da u Beogradu mladi ljudi ne žele da rade po periferiji, svi bi hteli negde blizu svoje kuće ili u centru. 

Jeste da sam dugo putovala, ali sam imala posao. I tako svakog dana, preko celog Beograda. U tom nekom vremenu provedenom u putu, razmišljala sam o milion stvari. Jednog dana sam posmatrala neke devojke koje su ulazile u taksi. Sve su bile silikonske lepotice, sa mnogo kubika u sebi. Tada sam uporedila njihov život i svoj. Brzo sam se odlučila na jednu odluku.

Kako je ugrađivanje silikona skup projekat, morala sam da nađem neke dodatne prihode. Počela sam masovno da držim privatne časove školarcima. Tako sam izgubila i trenutak slobodnog vremena. Svaki dan sam držala po nekoliko časova, pa sam na taj način mogla da zaradim i 50 eura dnevno. To je bio moj cilj, da skupim dovoljno novca za ugradnju silikona u grudi. 

Posle šest meseci, relativno brzo, mogla sam već da se raspitujem o doktorima koji su najbolji u svom poslu. Već posle osam meseci sam zakazala operaciju, da bih posle 10 meseci imala nove grudi. Kada sam se posle nekoliko dana bolovanja pojavila na poslu, u školi na periferiji, svi su me začuđeno gledali. Znate, u toj školi se dosta njih bavi i dalje poljoprivredom ili nekim švercerskim poslom, kako bi preživeli sa svojim porodicama. Ovo je za njih bio potpuni šok. Uz sve to, namerno sam obukla velik dekolte, kako bih se pohvalila svojim novim grudima. 

Evo, sada je prošlo već četiri godine od te moje odluke. Više ne radim u školi na periferiji. U suštini, više uopšte ne radim. Imam svoju privatnu školu, gde sam zaposlila petoro kolega. Moj život se naglo okrenuo. Vrlo brzo sam upoznala ljubav mog života, Gorana koji je IT stručnjak. Već tada je bio izuzetno dobro plaćen u odnosu na moju platu iz škole. Vremenom, sve je više napredovao, tako da smo brzo kupili ogroman stan na Vračaru. Imam jedno dete i dve kućne pomoćnice koje se brinu da mi sve bude potaman. Živim život kao iz bajke, a da budemo iskreni, na tome mogu zahvaliti svojoj pameti. Bila sam pametna što sam ugradila silikone i tako preokrenula sreću u svoju korist. 

Pitate se sada koja je moja poruka mladim devojkama? Nema je. Svako donosi svoje odluke"

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji

Go to top