SEĆATE SE UBICE MALE ANĐE: Evo šta se desilo sa njim!

Vladica Rajković (28) iz sela Vratarnica kod Zaječara, osumnjičen da je 9. jula silovao i ubio trogodišnju Anđelinu Stefanović, kao i da je dvadesetak dana ranije usmrtio Draganu Stanković (47).

Stručnjaci bi trebalo da obave njegovo neuropsihijatrijsko veštačenje, na osnovu čega će dati mišljenje da li je u trenutku zločina bio uračunljiv. U Centralnom zatvoru obaviće se detaljni pregledi, koji će dati konačnu sliku njegovog duševnog stanja.

Sa Rajkovićem je posle pritvaranja razgovarao psihijatar, koji je, prema nezvaničnim informacijama, konstatovao da je ovaj u trenutku silovanja i ubistva male Anđeline bio uračunljiv. Prema njegovom mišljenju, osumnjičeni je "bio u pripitom stanju, ali ne toliko da ne može da upravlja svojim postupcima" i da je "bio potpuno svestan šta čini". 

Od ovog nalaza zavisi i dalja sudbina predmeta. Ukoliko se pokaže da je zaista bio uračunljiv, protiv Rajkovića će moći da se vodi postupak, protiv njega podigne optužnica i zakaže suđenje. U suprotnom, ako se utvrdi da ima neki duševni poremećaj, izreći će se mera obaveznog psihijatrijskog lečenja.

Naime, ovaj čovek prebačen je iz pritvora Okružnog zatvora u Zaječaru u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu.

Rajković je, kako se tvrdi, oteo malenu Anđelinu sa rođendana svoje jednogodišnje bratanice, odveo je do šume, udaljene oko 700 metara od prvih kuća i tu je u jarku silovao. Nakon toga, detetu je presudio udarcima kamenjem i rukama, tako da je telo devojčice bilo unakaženo.

Devojčica je na rođendan došla sa stricem. Bila je vesela, igrala se sa drugom decom, kad im se u jednom momentu pridružio Vladica, koji ih je zabavljao. Međutim, nedugo zatim, primećeno je da devojčice nema. Svi su se dali u potragu, a o svemu je odmah obaveštena i policija, koja je izdala naredbu da se blokiraju svi putevi u okolini.

Kasnije će se ispostaviti da se Vladica, prema rezultatima dosadašnje istrage, posle zločina presvukao, krvavu odeću oprao u Timoku i vratio se na rođendan. Dva dana kasnije, Rajković je na saslušanju u Tužilaštvu pored ovog ubistva priznao i da je usmrtio Draganu Stanković, čiji je nestanak bio prijavljen 20. juna. Policiju je odveo do mesta gde je ostavio leš i ispričao da je nesrećnu ženu udavio u njenoj kući, dva dana pre nego što je za njom pokrenuta potraga.

Na saslušanju u policiji Vladica Rajković je priznao oba dela. Kazao je da "ne veruje da bi ga uhvatili za ubistvo Dragane Stanković da ga nisu uhvatili zbog Anđeline".

- Bio sam zbog toga i na poligrafu, ali ispitivači nisu mogli ništa da prepoznaju. Sve sam negirao i niko nije mogao ništa da posumnja - kazao je tada Vladica, koji je na poligrafu bio sa još dvadesetak meštana.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji

Go to top