ŠOK NA ČASU ANATOMIJE Fotografija studenata veterine izazvale SKANDAL U JAVNOSTI (FOTO)

Fotografija studenata Fakulteta veterinarske medicine ustalasala je društvene mreže, kao i udruženja za za zaštitu životinje na kojoj akademci poziraju nasmejani tik pored seciranog leša mladunčeta nilskog konja.

Mnogi korisnici ostavljali su negativne komentare na stranici "Napuštene životinje - Pančevo" gde je i podeljena po njima sporna slika kudeći reakaciju studentata, ali i neke komentare koji su se našli ispod slike , kao što je "Baš mi je žao, al eto radosti za anatome!"

Naime, kako saznaje "Blic", "Beo zoo vrt" i Katedra za anatomiju na Fakultetu veterinarske medicine imaju saradnju, zbog čega je je beba nilskog konja uginula u vrtu, leš je prebačen na ovaj fakultet.

- Katedra za anatomiju je dobila leš životinje i on služi za učenje studenatima. On će postati skelet, a nakon toga služiće i u svrhe Muzeja - rekli su nam sa ovog fakulteta.

Ni budući veterinati nisu ostali bez odgovara i pokušali su objasne drugima ovaj zabeleženi trenutak.

- Sigurna sam da se naši studentu ne raduju, na protiv, sigurno da im je žao uginule životinje, oni nisu krivi za to. Imaju osmehe na licu, jer su srećni što imaju priliku da vide i nauče nešto nesvakidašnje, a to je izgled unutrašnjih organa i položaj i međusobni odnos tih organa unutar organskih sistema kod nilskog konja, što bi im jednoga dana moglo koristiti u praksi, kako ne bi došlo, do bolesti i uginuća životinja, kao što je ova. Oni studiraju na Fakultetu veterinarske medicine i školuju se da budu u funkciji jednog jako plemenitog poziva. "Anatomia fundamentum medicine est". U anatomskoj nauci, smrt je na žalost u funkciji, jer pomaže budućim životima.. - napisala je u komentaru ispod slike Ivana Zdravković, takođe studentkinja veterine u Beogradu.

Za dodatne informacije pokušali smo da porazgovaramo sa direktorom "Beo zoo vrta" i profesorima anatomije na Fakultetu veterinarske medicine, ali nismo uspeli da stupimo u kontakt.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji

Go to top