DIREKTORKA MEDICINSKE ĐACIMA: Pirsing, nokti i silikoni su trećerazredna oponašanja neuspelih!

Direktorka Srednje medicinske škole u Beogradu Nada Trifković odlučila je da se na originalan način razračuna sa nepristojno obučenim učenicima, a njen potez izazvao je oprečne reakcije u javnosti.

Kako njeni dugogodišnji apeli i skretanje pažnje učenicima na Pravilnik o oblačenju u obrazovnim institucijama nisu urodili plodom, direktorka je odlučila da uzme stvar u svoje ruke.

 

Naime, na ulazu u Medicinsku školu postavila je obaveštenje koje je izazvalo pravu buru na društvenim mrežama.

"Ovo je obrazovna ustanova, nije estrada. Vi se školujete za jednu od najodgovornijih profesija. Pirsing, nokti, silikoni, goli dekoltei i strukovi, pocepane farmerke, mini suknje, nisu nešto što vas kvalifikuje za diplomu ove škole. Da biste zaslužili poštovanje nastavnika, lekara i pacijenata, vi morate svojim ponašanjem, odgovornošću i izgledom doprineti tome! Dovoljno ste i mladi i lepi, a sa nama i obrazovani, da vam ne trebaju trećerazredna oponašanja neuspelih", stoji u obaveštenju direktorke Trifković.

 

I dok je većina onih koji je podržavaju, postoje i neki koji smatraju da način odevanja nije garancija za stručnost i profesionalnost.

S druge strane, Nada Trifković u izjavi za Kurir ističe da već dve godine bezuspešno pokušava da učenicima skrene pažnju na Pravilnik, te joj je drago što je, nakon poslednjeg poteza, konačno dobila njihovu podršku i razumevanje.

"Granica ukusa i samopoštovanja je u medijima gotovo izbrisana, a na obrazovnim institucijama je da mlade u svakom smislu usmeravaju na pravi put. Mi u školu nismo uveli ništa rigidno, čak nismo ni menjali postojeće uniforme niti uvodili nove, samo smatramo da granica ukusa mora da se poštuje", objašnjava Trifkovićeva.

 

Ona navodi da je zahvalna svima koji su je putem društvenih mreža podržali.

 

"Od nas se i očekuje da povratimo dostojanstvo i ugled školskim institucijama", zaključuje direktorka Medicinske škole.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji

Go to top