OVA PESMA DONEĆE NEVEROVATAN MIR U VAŠ DOM: Pored toga OBAVEZNO upalite kadionicu (VIDEO)

Blagoslovena Optina, monasi koji pevaju velikim srcem i velikom dušom. Svaka sekunda vredna je, neka u vaš dom uðe mir, upalite kadionicu i neka teèe pesma svih sat vreme. Okadite svoju kuæu, sve svete ikone i onda poènite sa poslom. 

Mir koji æe vam doneti je neprocenjiv, ljudi su u potpunosti zaboravili na duhovnost i silom prilika sistem u kom živimo vrlo lako nam dozvoljava da zaboravimo na naše unutrašnje zdravlje koje je neprocenjivo. Kao što telo traži hranu, tako i duša zahteva „duhovnu gozbu“, a zamislite da ste godinama bez hrane, kuda to vodi sem u propast duše…

Ovo je samo jedna od mnogo stvari koje duhovni èovek treba da èini, pored svetog Prièešæa, posta i molitve najbitnije je da se svako od nas smiri, koliko god to teško bilo. Mržnju izbaci iz srca brate, potpuno neka nestane iz srca tvog.

Sve potièe o misli, i dobro i zlo a kakvim se mislima bavimo, takav nam je život.

Ostavi se meditacije istoènjaèkih religija jer su sve prožete magijom, ma koliko ono izgledalo da ima nešto slièno sa Pravoslavljem, i ne slušaj laži padših duhova, nego pripadni skrušenim srcem u smirenju pred Gospodom i moli se od srca Gospodu.

Èovek vrlo sporo sazreva duhovno jer je okružen mnogim sablaznima sa sviju strana i potrebno mu je dugotrajno iskustvo dok ne sazri i dok ne doðe u krajnje smirenje, jer je krajnje smirenje savršenstvo hrišæanskog života, a ne vaskrsavanje mrtvih i èiniti razna èudesa.

Sveti Oci objašnjavaju tri stepena molitve dok samo Sveti Isak Sirin objašnjava i èetvrti stepen molitve svojstven samo anðelima, a nama daje se s vremena na vreme kao uteha.

Anðeli neprekidno èeznu srcem za Gospoda, tamo gde prestaje svaka misao i reè, to je molitva anðela.

Budi u svemu poslušan svojim roditeljima i ne smeš vreðati svoje roditelje ni mislima a reèima, ophoðenjem i ponašanjem prema njima, da o tome i ne govorimo.

Svaka uvreda roditelja, bilo to ponašanjem ili ophoðenjem, ili delom ili mislima, to nas košta veènog života, zato pazi na svoj život i na svoje misli jer svaka misao koja nije osnovana na ljubavi, pravdi, Istini, èistoti i plemenitosti od pakla je i treba je odbaciti.

U svemu smiri sebe i u smirenju pripadni u molitvi pred Gospodom.

Tebi su živci oslabili zbog napetosti u budistièkoj meditaciji, to odbaci i opusti se i nestaæe problemi koje imaš.

Od Gospoda i Presvete Bogomajke mir i radost i sve najlepše želi svima.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji

Go to top