IKEA, DOKLE VIŠE, PRESTANI: Evo kako ŠVEDSKI gigant pomaže lopovima u Srbiji prilikom obijanja stanova (EKSLUZIVNI FOTO)

Švedski gigant Ikea se pojavila u Srbiji prošle godine i napravila pravi jedan bum. Domaći proizvođači nisu mogli da ih isprate u njihovom marketingu i kvalitetu, tako da je Ikea samo rasla u ovom periodu.

Međutim, nešto ostaje nejasno. Zašto Ikea pomaže domaćim lopovima prilikom obijanja stana?

Čudite se i pitate kako to? 

Periodično, Ikea svim stanovima u Beogradu poklanja svoj poklon katalog za nastupajući period. To rade tako što na kvaku od ulaznih vrata stana postavi kesicu u kojoj se nalazi katalog. Kada vlasnik stana otvara vrata, mora da uzme katalog. Međutim, šta ako u tom stanu nema nikog pet, sedam, deset, mesec ili više dana? 

Lopovima se na ovaj način pomaže kako bi dobili informaciju živi li neko u stanu ili je otišao negde na put. 

Na ovaj način dobijaju neophodnu insajdersku informaciju da li je vlasnik stana tu, odnosno da li je uzeo Ikea katalog.

Ako duži vremenski period Ikea katalog stoji na ulaznim vratima stana, sto odsto je sigurno da u stanu nema nikog već neko vreme.

To koriste lopovi kako bi obijali stanove i otimali tehniku i ostalan vredan sadržaj koji pronađu. 

Ostaje pitanje, Ikea zašto to radiš?

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji

Go to top