ŠTA SVE NAPLAĆUJE ADDIKO BANKA: Da li na kraju meseca znate koliko vam je novca naplatila ova banka na ime svojih usluga?

Kada dođe kraj meseca, da li znate koliko vam banka skine novca na ime svojih usluga? U svemu tom eprednjači Addiko banka, koja ne pruža svojim korisnicima gotovo nikakvu uslugu, ali zato naplaćuje sve to na nekoliko načina.

Uzmimo kao primer naplatu kazne za parking. I pored toga što se reklamiraju kao elektronsko bankarstvo gde vršite naplatu računa bez provzije, Addiko banka u ovom slučaju naplati uslugu troškova kliringa od 15 dinara. Naplata drćavnim organima putem interneta svakako mora biti besplatna.

U drugom slučaju, uzimamo u obzir SMS poruke koje dobijate od banke. Pod tim SMS porukama podrazumevamo npr i poruke kada vam je izrađena nova kartica, poruke kada vam se sa računa skine novac i ostale. Svaka poruka se naplaćuje SEDAM dinara. Mesečno, taj iznos može i da pređe preko 200 dinara. To se može sprečiti tako što ograničite ispod koje sume se ne šalje SMS potvrda naplate sa računa, međutim banka taj iznos drži na minimalnom izsnosu po nekom default-nom sistemu, a građane mrzi da vrše izmene. Naravno, u dogovoru sa mobilnim operaterima, banka ima zaradu od takvih poruka.

Tu su i usluge održavanja računa. imamo žalbu jednog korisnika.

"U junu sam te usluge platio 340 dinara. U julu 390 dinara, dok u avgustu je već iznos poskupeo na 400 dinara", govori svoje iskustvo jedan od korisnika Addiko banke.

Ostaje pitanje na koji način banka određuje ovaj iznos i na koji način Addiko banka bez obaveštavanja svojih korisnika poskupljuje iznos. Da li imaju prava na to?

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji

Go to top