OVO JE NAJTUŽNIJA PRIČA U SRBIJI: Mali Lacika (12) je skočio u živo blato da spasi svoju drugaricu Kristijanu (15)!

Laslov kratak život isprepletan je tužnim događajima... Živeo je u hraniteljskoj porodici sa sestrom Lorenom. Otac i majka su ga ostavili kada su se razveli.

Srbija je i dalje u šoku nakon jezive tragedije u kojoj se troje mališana, Lacika Milenković (12), Kristijana Popović (15) i Danijel Ivanov (13) utopilo u vrtlogu Tise.

Za njima je ostao krik njihovih roditelja i vršnjaka koji su gledali kako se dave…

Ali i, možda najjači jecaji za dečakom herojem, 13-godišnjim Laslom Milenkovićem, koji, iako nije znao da pliva nije štedeo svoj život da bi spasao drugaricu!

Laslov kratak život isprepletan je tužnim događajima… Živeo je u hraniteljskoj porodici sa sestrom Lorenom. Otac i majka su ga ostavili kada su se razveli.

Svako je otišao svojim putem, a usvojila ga je porodica Šaran pošto nisu mogli da imaju svoju decu.

Kako kaže njegov očuh Jovan Šaran, niko nije mogao da ga stigne, a uprkos problemima bio je jedno srećno dete.

- Bio je hiperaktivno dete, voleo je da provodi vreme pored Tise. Iako mu je stalno zabranjivano da ne sme da se kupa, jer ne ume da pliva, nije slušao – ispričao je Jovan.

A onda se desilo ono najgore…


Ova deca nijednog trenutka nisu pokazala ni trunku kukavičluka.

Skočili su jedno za drugim, da bi se spasili, i svi izgubili život kada ih je živo blato povuklo na dno.

Malu Kristijanu kao da je neka sila terala u smrt…

Očevici kažu da je prvi put kada je počela da se davi, mali Lacika uspeo da je povuče za kosu i izvuče iz vode. I kao da to nije bilo dovoljno, ona je i drugi put počela da se davi.

Lacika je prvi uleteo u vodu, a za njim i Danijel…

Voda je odnela svo troje!

Vršnjaci sa obale bespomoćno su posmatrali kako im se drugari dave.

Dok su spasilačke ekipe stigle, već je bilo kasno. Njihova tela pronašli su ronioci Žandarmerije.

Prvo je izvučena devojčica Kristijana da bi kasnije bila pronađena tela dečaka.

Pored Lacike i Danijel Ivanov je iz hraniteljske porodice. Njegov otac je bio u nadnici  kada su mu javili da se dečak utopio. Kristijanina majka od bola ne može da govori, niti zna kako će živeti bez nje.

Budući da smo svedoci toga da reke svake godine odnesu mnogo života ostaje nam da ovu potresnu priču iz malog sela Đale zapamti cela Srbija kao upozorenje mladima da se ne kupaju na neobeleženim mestima, jer ih dečija igra može koštati života. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji

Go to top