KOLIKO TEK ZARAĐUJU U SRBIJI: Kakva je onda zarada Addiko banke kada za TV REKLAME izdvajaju MILION EURA! (FOTO)

U poslednje vreme se građani sve više žale na različite namete od strane banaka, dok država ne staje u zaštitu građana.

Možemo smatrati da samo ulazak u banku košta jedan izvestan iznos. Danas, čak i čuvanje čekova se naplaćuje. 

Ali, zvuči neverovatno koliko para Addiko banka troši na marketing imajući na umu da postoji tek nekih dve godine. 

Naime, svima je poznato kako je Hypo banka preko noći transformisana u Addiko banku i tako je banka prepuna afera i prevara postala čista pred narodom. Čak su išli do te mere da promene i svoju osnovnu boju u knjizi standarda.

I tako smo došli do teme koja nas je patosirala na pod. 

Naime, ceo rebrending koji je promovisan kroz marketinške usluge zakupa reklama na televiziji iznosio je više od POLA MILIONA EURA tokom prošle godine. Možemo se setiti kako te 2017. godine Addiko banka nije silazila sa reklamnih blokova nacionalnih frekvencija, gde su reklame ustvari i najskuplje. 

Ako pogledamo trenutnu 2018. godinu, već je utrošeno nekih 350.000 eura, što znači da će do kraja godine iznos zakupa SAMO NA TELEVIZIJI ponovo preći POLA MILIONA EURA imajući na umu da tek sledi velika kampanja ove banke (svaka banka godišnje ima dve do tri velike kampanje gde promovišu neki od svojih proizvoda) 

Jednostavnom računicom za koji nam ne treba digitron, dolazimo doiznosa od MILION EURA za dve godine promocije SAMO NA TELEVIZIJI. A gde su tu bilbordi, gde je internet, gde su ostale marketinške aktivnosti, sponzorstva, PR tekstovi i slično. Jer, kada bi i to sve sabrali, sigurno bi došli do iznosa on MILION I PO EURA ZA DVE GODINE. 

Odakle taj novac od banke koja postoji samo dve godine? KOLIKO ONI TO ZARAĐUJU OD GRAĐANA SRBIJE KADA IMAJU TOLIKI IZNOS DA TROŠE SAMO U MARKETINŠKE SVRHE? A podsetimo, tu su plate radnika, različiti porezi, zakup objekata, čuvara, ma svega ostalog. 

Ovo je podatak koji može iznenaditi mnoge koji nisu upućeni u bankarske poslove, ne samo iznenaditi, već frapirati. 

I onda se zapitajte sledeći put kada kasnite sa ratom dva dana, a ljudi iz Addiko banke vas nazovu telefonom da prete i traže svoj novac. 

Ili se setite sledeći put kada na svom izvodu vidite iznos za SMS poruke koje dobijate na telefon, a koje su svuda u svetu besplatne. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji

Go to top