SAMO U ADDIKO BANCI: 100 eura = 70 eura

Ćiribu-ćiriba, nestade 100 evra!

U Srbiji je i to moguće - za samo nekoliko minuta u Addiko banci, 100 evra postalo je 70! Prava magija. Al’ crna!

Napravili smo mali eksperiment, kojim su pokazali kako nas banke legalno pelješe.

Kupili smo 100 evra za 12.860 dinara - velika para! Ali kako se uzme. Čim ta zelena novčanica izađe iz Addiko banke i nađe se u rukama običnog građanina, vrednost joj opada, uz svesrdnu pomoć ljubaznih bankara.

U prvoj transakciji već smo žestoko oštećeni na legalan način. Želeli smo da prodamo evre koje smo malopre kupili. Istih 100 evra, u istoj banci, al’ u ruci napaćenog srpskog građanina, vrede samo 12.100 dinara.

U startu smo u minusu, ali je zato banka u plusu! I tako redom, baš smo se namenjali.

Posle šest transakcija, lepa zelena novčanica od 100 evra pretvorila se u tričavih 70 evra!

Ništa nismo kupili, ništa nismo dobili. Sve u istom danu, u istom satu - običan građanin izgubio je 30 evra, a Addiko banka se obogatila za istu sumu. Samo na sitnoj razmeni, na jednoj osobi. A tek oni koji platu primaju u dinarima, a imaju kredite u evrima. Na svaku promenu kursa ih zaboli glava.

- Skoro 70 odsto kredita građana je podignuto u evrima, tako da se svaka promena evra odražava na standard stanovništva. Kad god se vrednost evra poveća, a dinar oslabi, to se nužno negativno odrazi na džep naših građana, odnosno oslabi njihovu kupovnu moć - kaže Nikola Tasić ekonomista.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji

Go to top