VLASNIK KOPERNIKUSA KUPIO PRVU I O2: Ivan Ivanović i Zoran Kesić imaju samo jedan komentar, posle nagađanja da će ostati bez posla

Korporacija Kopernikus, u vlasništvu brata zvaničnika Srpske napredne stranke, kupila je televizije Prva i O2, nakon što je prodala svoje podružnice kablovskog operatera državnoj telekomunikacionoj kompaniji "Telekom" za skoro 200 miliona evra, piše BIRN.

Vlasnik korporacije Kopernikus, Srđan Milovanović, potvrdio je za BIRN da je postignut dogovor s vlasnikom ove dve televizijske stanice, Antenom Grup.

"Sada antimonopolska komisija mora to da odobri, ali to je samo formalnost, jer Antena nema 40 odsto udela na tržištu", rekao je Milovanović za BIRN.

Kako piše BIRN, kompanija koja ima veze sa vladajućom Srpskom naprednom strankom, kupila je dve televizijske stanice sa nacionalnim frekvencijama, nakon prodaje sopstvenog kablovskog operatora državnoj telekomunikacionoj kompaniji - Telekomu.  

Na ove dve televizije su do sada išle jedine emisije koje su imale kritičku osvrt ka vladajućoj strukturi. Sada, posle prodaje televizijske mreže, postoje mnoga nagađanja na tviteru kako će njih dvojica ostati bez posla na spomenutim televizijama. 

Pokušali smo da stupimo u kontakt sa oba novinara i TV lica, međutim njih dvojica imaju isti komentar: "Bez komentara", posle čega su spustili slušalicu.

Jedno je sigurno, Ivan Ivanović i Zoran Kesić imaju potpisan ugovor sa gore spomenutim televizijama. Ugovori se potpisuju od sezone do sezone, što znači da će vrlo verovatno po kraju ove sezone prekinuti saradnju sa spomenutim televizijama.

A na koju televiziju mogu da pređu njih dvojica? 

Više ne postoji ni jedna televizija koja bi mogla da isprati sličan sadržaj programa, dok bi prelazak na youtube značio korak nazad u njihovoj karijeri. 

Ostaje da vidimo šta će se desiti po kraju desete sezone Ivana Ivanovića i trenutne sezone koja se prikazuje na televiziji emisije "24 sata".

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji

Go to top