USKORO NEĆE MOĆI PREBROJATI: Pogledajte kolonu od preko 50.000 demonstranata protiv Aleksandra Vučića, pa ga pokažite i babi, tetki, mami, ocu, stricu, bratu sa sela, studentu iz unutrašnjosti...

U subotu 22. decembra održan je treći po redu građanski protest protiv nasilja pod sloganom „1 od 5 miliona.“ Prema procenama organizatora, na protestu je bilo oko 40.000 građana, a neke procene donose cifru i od preko 50.000 građana.

Ministar policije je izašao na konferenciju za štampu i rekao da je na protestima bilo do 5.000 ljudi. Tačnije, ministar je to izračunao. A zašto se jedan ministar policije bavi brojem demonstranata protiv vlasti? 

Ako pogledate ovaj kratak snimak, vidi se nepregledna reka građana koji nisu zadovoljni ovom diktaturom. Naravno, vlast pokazuje drugačije snimke, zato nemojte se tako lako predati i pokažite ovaj snimak svojoj babi, tetki, majci, ocu, bratu sa sela, studentu iz unutrašnjosti, jenostavno - niko od njij ne sme da poveruje kako na ovim demonsracijama ima manje od 5.000 ljudi!

Protestnu šetnju otvorili su glumac Branislav Trifunović, karikaturista Dušan Petričić i novinar Milan Jovanović.

„Šetam jer se borim skoro tri decenije za jednu normalnu zemlju. Za pristojnu, demokratsku, građansku Srbiju. I nadam se da ćemo da pobedimo.“, izjavio je akademik Dušan Teodorović.

Mnoge javne i poznate ličnosti su uzele učešće u ovoj šetnji i dali znak kako su i oni #1od5miliona! 

Naredne subote su najavljene nove demonstracije, kada se može očekivati i do 100.000 ljudi! 

Pitanje je samo šta će vlast naredno uraditi i da li će uključiti policiju ili će zabraniti ulazak autobusima i kolima u Beograd. 

Narod se pobunio jer ne želi ovakvu bahatu vlast.

„Zato što su ugrožene elementarne građanske i demokratske slobode, radna i socijalna prava i ovo se polako pretvara u sistem lične vlasti.“, rekao je Zoran Stojiljković, profesor Fakulteta političkih nauka, na pitanje zašto šeta ulicama Beograda.

Ako se ovako nastavi, ova vlast neče izdržati do proleća. Bar se tako oseća u vazduhu. Dovoljna je samo jedna afera ili samo jedan balon da pukne. Narod je već tu, prisutan, na svojim mestima. 

Ceo tok mitiniga i šetnje, možete pogledati ovde:

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji

Go to top