Za ove srpske gradove još niste čuli: Mapa postala hit na društvenim mrežama zbog urnebesnog prevoda naziva naših gradova

Od kada je srpska voditeljka Andrijana Čortan izvela svoj lapsus tako što je naziv Grada Novog Sada prevela na engleski kao “Nju nau”, u bukvalnom prevodu, pljuštale su ideje kako bi se mogli doslovno prevesti nazivi ostalih srpskih gradova.

Ideje su se godinama nizale obarajući jedna drugu po duhovitosti, a onda je pre nekoliko dana na društvenoj mreži Reddit osvanula mapa koja je, kako bi mladi u žargonu rekli, “oduvala”.

Na ovoj mapi ucrtane su sve pobedničke ideje za nazive srpskih gradova, a vi nam recite koliko gradova ste uspeli da pogodite?

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji