Print this page

BUĐENJE: Šetnja protiv Aleksandra Vučića zaludela Srbiju

"Pa, kad se mora ponovo, mora se", reklo je nekoliko demonstranata u Šapcu, povodom organizovanja novih šetnji širom Srbije. Posle 20 godina, ponovo se mora šetati protiv vlasti. I kada će se završiti? Neki kažu do leta, jer ne može dugo trajati takva bahatost. 

Ipak, razlika je u tome što se u doba Slobodana Miloševića angažovala policija protiv građana. Sada, danas, Aleksandar Vučić zna da nema podršku policije i tu neće da pogreši. Na demonstracijama su slabo vidljivi policajci u uniformama, ali zato ih ima dosta u civilu. 

Šta će policija u civilu među građanima? Ako se nešto dogodi, šta policija u civilu može da uradi kako bi sprečila? Samo može da napravi još veće... Setimo se policajca u civilu koji je snimao navijače Zvezde na samoj severnoj tribini, pa su  ga ovi skoro zapalili bakljom, kada je razotkriven zbog motorole.

Postavlja se pitanje, kako Aleksandar Vučić misli da se izvuče? Kada krene da pada, krenuće i sa nekim ludačkim idejama kako da se održi na vlasti. To ćemo uskoro gledati. 

Zato Srbija treba da bude spremna na svaki scenario. Aleksandar Vučić neće tako lako predati sva preduzeća, televizije, firme koje je pokupovao. Na izborima se ne sudi lopovima.