Šta je Vučić ZAISTA radio 90-ih i da li je UOPŠTE BIO u Londonu? (VIDEO+FOTO)

Aleksandar Vučić je tokom godina davao više oprečnih izjava o tome šta je tačno radio '90-ih godina prošlog veka, a svaka je neverovatnija od prethodne.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je sa svojom pričom o nadničenju u jednoj londonskoj gvožđari ponovo izmamio suze lakovernih, dok su skeptici rešili da provere premijerovu priču. I, imali su šta i da vide. 

Naime, kada je premijer ispričao da je 1988. godine radio u londonskoj gvožđari po imenu “Jack’s Hardware Homeware”. Ipak, uvidom u istorijat radnje, dolazi se do podatka da je ta radnja otvorena tek naredne godine.

Možda bi premijer i mogao da ovaj propust opravda objašnjenjem da se zabrojao, ali, prema pisanju londonskog “Independenta”, Aleksandar Vučić je zapravo radio u trafici:

Zanimljivo je i to da se prva verzija biografije Aleksandra Vučića, po kojoj je u Engleskoj boravio ’90ih godina prošlog veka, i to u Brajtonu, više retko gde spominje, pa je po zvaničnoj verziji u Veliku Britaniju, i to u London, otišao 1988. godine.

Tek se na par zvaničnih, starih biografija može pronaći podatak o Brajtonu:

Izgleda da se premijer i članovi njegove stranke i dalje nisu usaglasili oko biografije svog lidera, jer je stranica koja bi trebalo da sadrži te podatke od 2008. godine u pripremi:

Nije ovo prvi put da premijer nije siguran šta i gde radi. Tako se i u emisiji RTS-a emitovanoj 2010. godine, na pitanje gde radi, poprilično zbunio:

– Ime, daću vam posle tačno. Pošto je ja zovem “Profi”, ali nije “Profi”… “Profajler tim” sa ne znam čim još. Tako da… Ali, nije samo “Profajler” da ne mislite da je od ovog iz DS-a – glasio je Vučićev odgovor na prilično jednostavno pitanje.

Detalj o radu u ovoj firmi Vučić ne navodi nigde u zvaničnim biografijama, verovatno zato što se za, kako kaže, “Profi” firmu, vezuju mnoge sumnje o malverzacijama.

Prema šturoj zvaničnoj biografiji, premijer je ’90-ih godina prošlog veka ekspresno uspeo da, u samo par godina, završi u roku Pravni fakultet, “skokne” do Engleske na “usavršavanje jezika”, što je valjda uspeo radom u gvožđari ili na trafici, i uspe i da radi kao ratni izveštač, a na kraju svega toga se učlani u SRS.

Da li će se na sajtu SNS napokon pojaviti zvanična biografija, kako bi Aleksandar Vučić objasnio šta je tačno radio tih ’90-ih godina?

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji

Go to top