PAZITE! OVO MOŽE I VAMA DA SE DESI Otišao do menjačnice da zameni 12.000 dinara, naseo na BEZOBRAZNU PREVARU! Radnica se "pravila mutava"...

Ukoliko se nađete u Hrvatskoj i želite da promenite 800 kuna (oko 12.000 dinara) u evre u nekoj menjačnici će vam isplatiti oko 109 evra. Naime, to je trenutni kurs jedne lokalne menjačnice u Splitu.

Međutim, ako dođete u Italiju, e onda će vas pokrasti za punih 40 evra, a o čemu svedoči mladi Dubrovčanin Borna Butijer, piše "Slobodna Dalmacija".

- Menjačnica se nalazila u jednoj od glavnih venecijanskih ulica te sam očekivao malo nepovoljniji kurs, no nije mi palo ni na kraj pameti da ću za 800 kuna dobiti 70 evra. Po dobitku računa sam se požalio radnici da ga stornira, međutim rekla je da to nije moguće. Revoltiran ponašanjem i pristupom radnice objavio sam račun na društvenim mrežama. Dolazim iz Dubrovnika, na koji se turisti, pogotovo Italijani, stalno žale na cene i to je tema brojnih rasprava pa eto i malo druge strane priče: u Veneciji 11,5kn platite za 1€ - kaže za 'Slobodnu' Borna.

I sada zamislimo da Venecijom prođu hiljade turista svaki dan, samo možemo pretpostaviti koliko su zaradili na ovakvoj svakodnevnoj besramnoj krađi posetilaca tog grada.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji

Go to top